Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Κόβουν τη γυμναστική απ' τα σχολεία!!!


Από φέτος οι μαθητές των δημοτικών θα αθλούνται μόνο για δύο ώρες τη βδομάδα! Επίσης δύο ώρες για φυσική αγωγή...

προβλέπονται στο πρόγραμμα των γυμνασίων, ενώ οι μαθητές των λυκείων θα κάνουν μία ώρα γυμναστική (εκτός της Α’ που έχει δύο ώρες)
Στην προοδευτική υποβάθμιση και συρρίκνωση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα προχωρά το υπουργείο Παιδείας παρά τις αντιδράσεις βουλευτών, κομμάτων, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και άλλων φορέων.
Χωρίς καμία λογική οι «σοφοί» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής «κουρεύουν» τις ώρες άθλησης από τους μαθητές δημιουργώντας ανησυχίες ως προς τη γενικότερη υποβάθμιση του αθλητισμού στη χώρα.
Συγκεκριμένα, πέραν της μείωσης μιας ώρας από το προηγούμενο σχολικό έτος με την εφαρμογή του Ν.4186/2013 και του Φ.Ε.Κ 2121/Β/2013, φέτος οι ώρες διδασκαλίας θα μειωθούν περαιτέρω στη Β΄ Γυμνασίου και στη Β΄ Λυκείου κατά μια επιπλέον ώρα!
Αναλυτικά από το σχολικό έτος 2014-2015 οι ώρες γυμναστικής διαμορφώνονται: Δύο ώρες ανά βδομάδα στις τάξεις Α, Β, Γ Γυμνασίου, δύο ώρες την εβδομάδα στην Α Λυκείου και μια ώρα την εβδομάδα στις τάξεις Β, Γ Λυκείου.
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ώρα για το μάθημα της σωματικής αγωγής στην Γ΄ τάξη των επαγγελματικών Λυκείων. Στο Δημοτικό, ενώ θα έπρεπε οι ώρες να είναι αυξημένες, θα παραμείνουν στις δύο την εβδομάδα σε όλες τις τάξεις.

Οι ενέργειες των «σοφών» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής έρχονται σε πλήρη αντίθεση  με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 10ης Νοεμβρίου 2007 βάσει του οποίου τα κράτη μέλη καλούνται «να καταστήσουν την Φυσική Αγωγή υποχρεωτική στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να αποδεχθούν την αρχή σύμφωνα με την οποία στο ωρολόγιο πρόγραμμα θα εξασφαλίζονται τουλάχιστον τρία μαθήματα Φυσικής Αγωγής την εβδομάδα ενώ τα σχολεία πρέπει να ενθαρρύνονται να επεκτείνουν το ελάχιστο αυτό όριο όσο το δυνατόν περισσότερο»… (pressgr)