Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ένα SALOON… έξω από τη Θεσσαλονίκη, για μονομαχίες!!!



Ήταν το 1985 όταν ο Αποστόλης Ζιόγας και η Φωτεινή Δάτσιου έφυγαν από την πόλη Want More Victory για να γλυτώσουν, από μια επιδημία, που θέριζε...

τους κατοίκους των πόλεων, επηρεάζοντας το νευρικό τους σύστημα και τους προκαλούσε άγχος, στρες και κατάθλιψη και εγκαταστάθηκαν στη Dream Glava όπου ασχολήθηκαν με την κτηνοτροφία. Εκεί γεννήθηκαν και τα δυο τους παιδιά ο Chris και ο Babs. Κάπου στα 1992 άκουσαν μια φήμη πως στο St George Hill βρέθηκε χρυσός. Έτσι αποφάσισαν να μετακινηθούν σε ένα χωριό εκεί κοντά, στο White Village και το Dreamy Glava έγινε μια Ghost Town. Ο χρυσός που έψαχναν δεν βρέθηκε ποτέ. Ξεκίνησαν όμως ένα ράντσο με άλογα. Μια φυλή ινδιάνων οι Μοντάζ (άγριοι ρόκερ) που συναλλάσσονταν με τους Ζιόγα τους βάφτισαν σε μια μυστική τελετή, τον Αποστόλη σε “Eye of the Wolf” και την Φωτεινή σε “White Hawk”.
Με τα χρόνια αναπτύχθηκε, δίπλα στο ράντσο, μια νέα Western City η Ziogas Western City, με το Saloon, το Hotel, το Post, την Bank, το Sheriff Office – Jail, το General Store, το Blacksmith όπου εκτός από το πετάλωμα ενοικιάζονται και άλογα. Τα σπιτάκια των κυνηγών και των χρυσοθήρων θυμίζουν την εποχή που το μέρος ήταν γεμάτο από τυχοδιώκτες. Ξεχασμένα βαγόνια από ένα τρένο που δεν γύρισε ποτέ ξανά στο σταθμό της Ziogas Western City μια και η γραμμή θεωρήθηκε άγονη και τέλος η πανέμορφη Hacienda, που έχτισε ένας μεξικάνος γαιοκτήμονας και έμπορος αγελάδων, με απεριόριστη θέα στην κοιλάδα του Φιλί που σκοτώνει (Kill Kiss).
Ο Αποστόλης, με τελείως δημοκρατικές διαδικασίες, αυτοανακηρύχθηκε δήμαρχος και σερίφης της καινούργιας αυτής πόλης και έγινε γρήγορα γνωστός για την κακή συμπεριφορά του στα τρυφερά πόδια.
Το 2005 τα νεότερα μέλη της Ζιόγας Family, ο Chris και ο Babs επέστρεψαν στην Ghost Town στο Dreamy Glava και της έδωσαν πάλι ζωή δημιουργώντας την 2η Western City με το δικό της Saloon γνωστό για τα πάρτι του και τις άγριες βραδιές του.