Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Πέθανε η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού



Σε ηλικία 82 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η δημοφιλής ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού, η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς...

Η Ειρήνη Κουμαριανού γεννήθηκε το 1931 στο Γαλάτσι και υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου. Είχε παίξει σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και συμμετείχε σε αρκετές αρχαίες τραγωδίες στην Επίδαυρο.
Η τηλεοπτική σειρά «Στο παρά πέντε» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της. Η τελευταία της δουλειά στο θέατρο ήταν 2007 που συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας», της Αγκάθα Κρίστι, με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Δάνη Κατρανίδη και τον Κώστα Σπυρόπουλο.
Είχε στο ενεργητικό της πάνω από 40 ελληνικές ταινίες, όπως «Ιστορία μιας ζωής», «Κορίτσια για φίλημα» (1965), «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» (1966), «Πολύ αργά για δάκρυα», «Καπετάν φάντης μπαστούνι» (1968), «Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969) , «Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης», «Κρίμα το μπόι σου» (1970), «Ο κατεργάρης», «Η εφοπλιστίνα» (1971), «Η Μαρία της σιωπής», «Στον αστερισμό της παρθένου» (1973) και αρκετές τηλεοπτικές σειρές… (inews)