Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κατασκοπία στην Τουρκία από «ιερόδουλες»!!!


Στο έγγραφο των 1.900 σελίδων που βρίσκεται στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σμύρνης, περιγράφεται η δράση μιας ομάδας που χρησιμοποιούσε «σοκαριστικές» μεθόδους...

όπως χαρακτηρίζονται στον τουρκικό Τύπο, για να αποσπά απόρρητες πληροφορίες του τουρκικού κράτους και του στρατού. Η συμμορία των κατασκόπων στη συνέχεια πουλούσε τις πληροφορίες σε τρίτους. Μάλιστα, μέλη της είχαν παρεισφρήσει σε πολλές δομές του τουρκικού κράτους, για να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικά αντικείμενα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα είχε ως στόχο να βλάψει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT και την τουρκική κυβέρνηση. Το κατασκοπικό δίκτυο προσλάμβανε ξένες ιερόδουλες και τις έστελνε σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς του στρατού. Αφού βιντεοσκοπούσε τις σεξουαλικές τους περιπτύξεις, τους εκβίαζε και έτσι αποσπούσε απόρρητες πληροφορίες.
Στη συνέχεια, οι εγκέφαλοι της σπείρας πουλούσαν τις πληροφορίες σε ξένες χώρες. Ανάμεσα στις χώρες αυτές φέρεται να είναι και η Ελλάδα. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το δίκτυο πούλησε τουρκικά σχέδια στρατιωτικών επιχειρήσεων σε περίπτωση πολέμου, στις ελληνικές αρχές. Ένα από τα σχέδια αυτά αφορούσε το πώς θα ξεπερνούσαν οι Τούρκοι στρατιώτες το ναρκοπέδιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.
Στο δίκτυο κατασκοπείας φέρονται να εμπλέκονται 357 ύποπτοι. Οι 93 έχουν τεθεί ήδη υπό κράτηση, εκ των οποίων οι 55 είναι αξιωματικοί εν ενεργεία στον τουρκικό στρατό. Τα θύματα των εκβιαστών υπολογίζονται σε 831. Ως αρχηγούς της σπείρας, οι τουρκικές αρχές υποδεικνύουν έναν επιχειρηματία και έναν φοιτητή. Ανάμεσα στους συνεργούς των κατασκόπων, υπάρχουν και μέλη της MİT.
Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα «Taraf» συνδέει το δίκτυο με μια παράνομη οργάνωση που φημολογείται ότι δρα μέσα στον τουρκικό στρατό και ευθύνεται για δολοφονίες στρατιωτικών και πολιτικών, την MAK. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η δίκη του κατασκοπικού δικτύου ξεκινά το Μάρτιο… (pisoporta)