Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Νομιμοποιούν το "φακελάκι"...



Ανοίγουν κερκόπορτα για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, καθώς θα επιτρέπεται στους γιατρούς να δέχονται ασθενείς επί πληρωμή στα νοσοκομεία...


Δικούς τους ασθενείς μέσα στα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούν πολύ σύντομα να χειρουργούν γιατροί του ΕΣΥ, εισπράττοντας ουσιαστικά νόμιμα φακελάκι.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο που θα επιτρέπει κυρίως στους διευθυντές των τμημάτων να φέρνουν δικούς τους ασθενείς μέσα στο δημόσιο σύστημα και να τους χειρουργούν ή και να τους εξετάζουν έναντι αμοιβής που θα εισέπρατταν και σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρόταση που κατατέθηκε από την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ στον Υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο και ο οποίος την εξετάζει θετικά. Ήδη έχει αναθέσει σε ομάδα συνεργατών του την επεξεργασία του σχεδίου ώστε να βρεθεί τρόπος εφαρμογής.
Η πρόταση αυτή, νομιμοποιεί ουσιαστικό το γνωστό σε όλους μας φακελάκι και γενικότερα το μαύρο χρήμα, καθώς δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς να παίρνουν τα χρήματα πάνω από το τραπέζι.
Από την άλλη, σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μεγάλο τμήμα των δημόσιων νοσοκομείων.
Μέσα στο σχέδιο που προτάθηκε, δίνεται το δικαίωμα και στους διευθυντές του ΕΣΥ να ασκούν μερικό ιδιωτικό έργο.