Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΘΡΗΝΟΣ! Μια ακόμα (5η) μαύρη επέτειο... στην Ηλεία!!!


Το θέατρο σκιών δεν έχει τέλος για τη μαύρη εκείνη μέρα  των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007...


Εκείνη τη μέρα που η πλάση δάκρυσε βλέποντας τις φλόγες να καίνε τον ιστό της...
Εκείνη τη μέρα που όλη η Ελλάδα έκλαιγε σα μάνα που της δολοφονούσαν τα παιδιά της...
Και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν θέατρο πάνω στο χώμα του σπέπασε τα αθώα θύματα της φωτιάς!
Μεγάλα λόγια με «άχρωμο» πόνο...
Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη (βουλευτής Ηλείας) «Πέντε ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να οδηγηθούν σε δίκη οι υπαίτιοι της τραγωδίας, χωρίς όμως να έχουν αποδοθεί οι πολιτικές ευθύνες. Κι ενώ αυτή την ώρα της τραγικής επετείου η Ελλάδα καίγεται για πολλοστή φορά ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης μοιάζει και πάλι εντελώς ανεπαρκής ν’ αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα που κάθε χρόνο αφήνει πίσω της θύματα και καμένη γη...»


Μάκης Παρασκευόπουλος (δημάρχος Πύργου) «Έχουμε ιερό χρέος ,μέσα στις νέες συνθήκες ,να κρατήσουμε ζωντανές τις διεκδικήσεις του τόπου και να παλέψουμε για την Ηλεία που ονειρευτήκαμε στις ώρες της φωτιάς. Στην ουσία για μια άλλη Ελλάδα...»
Το ΚΚΕ καλεί το λαό και σήμερα να δράσει πιο αποφασιστικά, συνειδητά και οργανωμένα. Η προστασία των δασών είναι πρώτα απ' όλα ταξικό, πολιτικό ζήτημα. Η συσπείρωση και η πάλη πρέπει να θέσει στο επίκεντρο:
Να γίνει δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στα βουνά και τα δάση. 
Να καταργηθούν όλοι οι αντιδασικοί νόμοι.
Όσο για τα χρήματα των 95 εκατομμυρίων ευρώ από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν... ούτε λόγος, γιατί πιθανόν να κάηκαν και αυτά μαζί με την ελπίδα... «της μάνας»!


‘Οπως ακόμα κανείς δεν είδε την πράσινη ανάπτυξη και το κέντρο πολιτισμού στν Αρχαία Ολυμπία.
Κανείς, εκτός απο τους «παραμυθάδες»!!!

(δηλώσεις απο ilialive, φωτογραφίες απο το αρχείο του Γ.Φ)

«Ελεύθερο ρεπορτάζ»