Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Πιείτε μπίρα! Κάνει καλό στην καρδιά!



Σήμερα, γνωρίζουμε ότι η μέτρια ημερήσια κατανάλωση κόκκινου κρασιού, μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Τα επιστημονικά δεδομένα ωστόσο όσον αφορά την αντίστοιχη επίδραση που μπορεί να έχει η κατανάλωση μπίρας είναι παγκοσμίως ελάχιστα.
Γι’ αυτό το λόγο το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και το Εργαστήριο Καρδιαγγειακής Μελέτης της 1ης Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Λαϊκό» και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, διεξήγαγαν μία μελέτη σχετικά με την επίδραση της κατανάλωσης μπίρας στην καρδιά και τα αγγεία.
Συμπερασματικά, λοιπόν, φαίνεται ότι η μπίρα είναι ένα ποτό που με την ιδιαίτερη του σύσταση σε αλκοόλ και αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή, όπως η τυροσόλη και η ρεσβερατρόλη), μπορεί να δράσει ευεργετικά στη λειτουργικότητα της καρδιάς και των αγγείων, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο… (Zougla)
Paulitos