Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στο σφυρί χιλιάδες ελληνικά παλάτια ηθοποιών και τραγουδιστών, λόγω κρίσης


Τουλάχιστον 25.000 εξοχικές βίλες πωλούνται αυτή τη στιγμή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της Espresso.


Μόνον στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, δύο από τους πλέον γνωστούς -σε παγκόσμιο επίπεδο- προορισμούς πωλούνται τουλάχιστον 3.000 βίλες. Η τιμή που συνήθως αρχίζει από το ένα εκατομμύριο ευρώ φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, επιχειρηματίες, άνθρωποι του χρηματιστηρίου, ιδιοκτήτες εταιρειών και άλλοι επιφανείς πολίτες πουλάνε όσο- όσο τα ακίνητά τους για να αποπληρώσουν τα δάνεια που είχαν πάρει στις "καλές εποχές". Επιπλέον, το τεράστιο κόστος συντήρησης, αλλά και -σε πολλές περιπτώσεις- η ανάγκη να μην προκαλούν την κοινή γνώμη, αποτελούν σημαντικούς λόγους για να μπει το "πωλείται".
Οι ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν ότι η ζήτηση για εξοχικά έχει υποχωρήσει κατά 50%-70% την τελευταία διετία ανάλογα με την περιοχή και ως βασική αιτία εκτιμούν ότι είναι οι "τάσεις φυγής" των Ελλήνων από το δεύτερο σπίτι.
Όσο για τους ενδιαφερόμενους;  Είναι συνήθως ξένοι καθώς οι Έλληνες δεν θέλουν και δε δύνανται να αγοράσουν πλέον.
Πηγή: Espressonews
Paulitos