Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Cinéma sur l’eau: Μόλις άνοιξε το πρώτο πλωτό σινεμά στον Σηκουάνα



Μπορεί το lockdown και οι περιορισμοί να έχουν...
χαλαρώσει σε αρκετές χώρες τις Ευρώπης, ωστόσο αυτό δεν σημάνει πώς έχει έρθει το τέλος της πανδημίας.
Το social distancing και τα μέτρα προστασίας έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς μας με τις επιχειρήσεις να βρίσκουν τρόπους να δεχτούν τους πελάτες τους, πάντα με ασφάλεια.
Το Παρίσι δεν παραδίδει τα όπλα και καθημερινά αναζητά ιδέες για να ευκολύνει την κατάσταση. Μετά το παριζιάνικο καφέ που χρησιμοποίησε λούτρινους αρκούδους για να τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας, σειρά έχει ένα θερινό σινεμά πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει.
Συγκεκριμένα, από αυτόν τον μήνα, η πόλη του φωτός αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο της πλωτό σινεμά!
Το «Cinéma sur l’eau», δηλαδή το σινεμά πάνω στο νερό, θα λάβει χώρα στις 18 Ιουλίου, στον ποταμό Σηκουάνα, που διασχίζει τη γαλλική πρωτεύουσα.
Η κινηματογραφική νύχτα θα διεξαχθεί με σκοπό να εορταστεί η επιστροφή των «Paris Plages», ένα ετήσιο event με προσωρινές παραλίες στην γαλλική πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι τυχεροί θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν την ταινία σε ηλεκτρικές βάρκες, 38 τον αριθμό, όπου θα είναι σε απόσταση η μία από την άλλη.
Η κάθε βάρκα που θα επιπλέει στον διάσημο γαλλικό ποταμό, χωρά 6 άτομα. Καθώς η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν μέρος σε μια λοταρία για να κερδίσουν την πολυπόθητη θέση.


Ωστόσο, και άλλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την προβολή από τις 150 ξαπλώστρες, που θα είναι τοποθετημένες στις όχθες του Σηκουάνα. Η λοταρία είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου… (govastileto.gr)