Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Πρόστιμα παντού: Πώς πρέπει να λειτουργούν τα κλιματιστικά



Νέοι κανονισμοί για τη χρήση κλιματιστικών...
στα ιδιωτικά οχήματα εκδόθηκαν και επίσημα μέσα από Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφει μεταξύ άλλων ο υπουργός  Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Στις νέες οδηγίες της ΚΥΑ δίνεται έμφαση στα νέα αυτά μέτρα για προστασία των πολιτών από τη μετάδοση του covid 19 μέσα από την ροή του αέρα των κλιματιστικών. Η πρώτη επιλογή των ιδιοκτητών των οχημάτων θα πρέπει να είναι τα ανοιχτά παράθυρα και η ροή φρέσκου αέρα από αυτά.
Σε περίπτωση χρήσης κλιματιστικών πρέπει τα παράθυρα να παραμένουν υποχρεωτικά ανοιχτά για να υπάρχει καλύτερος εξαερισμός. Επίσης δίνεται η οδηγία να προτιμάται η κάθετη ροή αέρα και όχι η οριζόντια που κατευθύνει τον αέρα απ’ ευθείας στο πρόσωπο.
Επιπροσθέτως ρυθμίστηκε η νέα ΚΥΑ για τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να μεταφέρουν τα ταξί, με τις νέες οδηγίες να επιτρέπουν ένα άτομο παραπάνω από πριν. Για παράδειγμα τα οχήματα 7 θέσεων επιτρέπεται να μεταφέρουν 3 άτομα ενώ μέχρι σήμερα επιτρεπόταν να μεταφέρουν μέχρι 2 άτομα.
Bαριά θα παραμείνουν τα πρόστιμα σε οδηγούς και επιβάτες ταξί που δε θα φορούν μάσκα καθώς το ύψος του προστίμου θα φτάνει τα 150 ευρώ για επιβάτη και οδηγό ξεχωριστά… (instanews.gr)