Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

«Περιπέτεια» της Ένιντ Μπλάιτον… στο γραφείο της Κάλλης



Οι εκδόσεις Μίνωας επανεκδίδουν σε ολοκαίνουριες...
προσεγμένες εκδόσεις τη σειρά «Περιπέτεια» της Ένιντ Μπλάιτον, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους αναγνώστες να διαβάσουν τα βιβλία με τα οποία μεγάλωσαν οι γονείς τους! Η σειρά απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω.
Τα βιβλία της Ένιντ Μπλάιτον που διαβάστηκαν από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι εκδόσεις Μίνωας τα φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Σε αυτό το χρονικό διάστημα γενιές μεγάλωσαν διαβάζοντας τις περιπέτειές της με πρωταγωνιστές παρέες παιδιών που καταφέρνουν πάντα να λύνουν μυστήρια ξεπερνώντας, με υποδειγματική ευστροφία, όλα τα εμπόδια.



Το πρώτο βιβλίο της σειράς είναι «Περιπέτεια στο νησί της Ένιντ Μπλάιτον, σε μετάφραση Γιάννα Μυράτ και  εικονογράφηση εξωφύλλου της Κριστίν Μενάρ.
Ο Τζακ, η Λούσι-Αν, ο Φίλιπ και η Ντάινα είναι τέσσερα καθημερινά παιδιά που περνούν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους στην Κορνουάλη. Η ανεμελιά και τα παιχνίδια στην παραλία θα διαταραχτούν αναπάντεχα τη στιγμή που θα αντιληφθούν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο μυστηριώδες Nησί του Σκότους. Χωρίς ενδοιασμούς και με μπόλικο θάρρος αποφασίζουν να εξερευνήσουν το νησί.
Τι θα ανακαλύψουν στα ερειπωμένα ορυχεία του νησιού; Τι κρύβεται στις σήραγγες κάτω από τη θάλασσα; Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;
Διαβάστε ένα δείγμα:

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:


Το τέταρτο βιβλίο της σειράς ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ της Ένιντ Μπλάιτον είναι «Περιπέτεια στη θάλασσα» σε μετάφραση Γιάννη Παρασκευόπουλου και εικονογράφηση εξωφύλλου Κριστίν Μενάρ.
Ο Τζακ, η Λούσι-Αν, ο Φίλιπ, η Ντάινα, μαζί με τον παπαγάλο τους, την Κίκι, πάνε διακοπές στις βόρειες θάλασσες της Σκοτίας. Εκεί θα τους ακολουθήσει ο φίλος τους o Μπιλ, o μυστικός αστυνομικός. Όσο, όμως, οι τέσσερις φίλοι απολαμβάνουν την άγρια φύση, αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους. Ξαφνικά, οι ανέμελες διακοπές μετατρέπονται σε μια καταδίωξη. Ποιος είναι ο μυστηριώδης Οράτιος Τίπερλονγκ που συστήνεται ως φυσιολάτρης; Γιατί πετούν αεροπλάνα πάνω από τα έρημα νησιά; Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;
Διαβάστε ένα δείγμα:
Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:


Το έκτο βιβλίο της σειράς είναι «Περιπέτεια στο πλοίο» σε μετάφραση Ρένα Ρώσση- Ζαΐρη και εικονογράφηση εξωφύλλου Κριστίν Μενάρ.
Οι τέσσερις αγαπημένοι φίλοι, ο Τζακ, η Λούσι-Αν, ο Φίλιπ και η Ντάι­να, περιμένουν με ανυπομονησία τις καλοκαιρινές διακοπές. Θα κάνουν κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, ξεκινώντας από την Πορτογαλία, για να καταλήξουν στα νησιά του Αιγαίου.
Στη Νάπολη θα επιβιβαστεί ο Λούσιαν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι με αστεία γυαλιά και πεταχτά δόντια. Θα διηγηθεί στην παρέα μια παράξενη ιστορία για έναν κρυμμένο θησαυρό σε ένα ελληνικό νησί. Τα παιδιά είναι αποφασισμένα να φτάσουν στο νησί Ρήνεια, όπου θα ζήσουν μια ανεπανάληπτη περιπέτεια σε υπόγεια τούνελ, λαβύρινθους και κατακόμβες, αναζητώντας τον μυθικό θησαυρό.
Τι θα αποκαλύψει ο χάρτης με τις άγνωστες, για την παρέα, ελληνικές λέξεις; Ποιος είναι ο παράξενος κύριος Επικόπουλος και ποια τα σχέδιά του για να αρπάξει τον θησαυρό; Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;
Διαβάστε ένα δείγμα:
Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:
Αναζητήστε όλη τη σειρά ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ εδώ:

Όπως την απολαύσαμε εμείς και γενιές πίσω θα την απολαύσουν και τα δικά μας παιδιά… Γιατί το καλογραμμένο βιβλίο είναι θησαυρός που μοιράζεται και πολλαπλασιάζεται…
Μέσα από αυτή τη σειρά ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ο αναγνώστης ζει τη δική του περιπέτεια ακολουθώντας- ταυτίζοντας με κάποιον ήρωα του βιβλίου. Αυτό πετυχαίνετε  με του έξυπνους διαλόγους, την κινηματογραφική πλοκή, τις λεπτομερείς περιγραφές, το μυστήριο που καλούνται κάθε φορά να λύσουν και να ανακαλύψουν.  Γέλιο, χιούμορ, ζωντάνια, αμεσότητα, ανατροπές  και πολλά μηνύματα…
Μες την βαλίτσα των διακοπών μια «ΠΕΙΠΕΤΕΙΑ» σας είναι απαραίτητη!!!

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news