Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

«Ανακαλύπτοντας τους αρχαίους θησαυρούς της ελιάς»… στο γραφείο της Κάλλης



Ο Ηλίας και η Λίτσα, δύο καλομεγαλωμένες ελληνικές...
ελίτσες, οδηγούν τους αναγνώστες σε ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης στον αρχαίο κόσμο της ελιάς. Ποιοι ήταν οι βασικότεροι μύθοι για την ελιά; Ποιος ήταν ο ρόλος της ελιάς στις αρχαίες ελληνικές γιορτές; Πώς σχετίζεται ένα αρχαίο ναυάγιο με το ελαιόλαδο;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα καλούνται να ανακαλύψουν οι μικροί αναγνώστες στις σελίδες του βιβλίου, μέσα από κείμενα και ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα, παιχνίδια γνώσης και παρατηρητικότητας,  δραστηριότητες ζωγραφικής και σταυρόλεξα, αντιστοιχίσεις, κρυπτόλεξα κι ακροστιχίδες, κ.α.

Μια περιπέτεια δραστηριοτήτων στο γραφείο της Κάλλης από τις εκδόσεις Μίνωας και τη συγγραφέας Βασιλική Μαρκάκη, μας μαθαίνει τη σημασία και τις πολυποίκιλες χρήσεις του σημαντικού μεσογειακού αυτού καρπού.

Ένα βιβλίο θησαυρός όπως και ο καρπός της ελιάς,  που μέσα από τον απλό, λιτό λόγο, χωρίς να είναι παιδαριώδης ο μικρός αναγνώστης παίρνει τόσες πληροφορίες για τις άπειρες χρήσεις της, διασκεδάζοντας, χωρίς να πλήττει με στεγνές πληροφορίες.

Ένα εγχειρίδιο στα χέρια των εκπαιδευτικών, εμψυχωτών εργαστηρίων κάθε βαθμίδας, αξιοποιώντας το όπως αυτοί κρίνουν. Γιατί μέσα στις σελίδες του παίρνει κανείς όλες τις πληροφορίες και το υλικό για να μπορεί να κάνεις τη δική σου διάδραση.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news