Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Όσα οι νοσοκόμες θα ήθελαν να πουν στους ασθενείς...



Το να δουλεύεις σε νοσοκομείο δεν είναι εύκολη υπόθεση...

Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι κάνουν πολύ σκληρή και δύσκολη δουλειά ενώ παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλούς ασθενείς.
Οι νοσοκόμοι μπορεί να μην είναι γιατροί, αλλά η δουλειά τους δεν είναι λιγότερο σημαντική.
Αυτοί είναι που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς, πολύ περισσότερο κι από τους γιατρούς, καθώς τους φροντίζουν από την στιγμή που θα φτάσουν στο νοσοκομείο μέχρι να φύγουν από αυτό.
Πρέπει να είναι πάντα ευγενικοί προς τους ασθενείς και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν σκέφτονται και κάποια πράγματα που δεν μπορούν να πουν.
Αν μπορούσαν να πουν όμως τι σκέφτονται, τι θα έλεγαν στους ασθενείς;
Νοσοκόμοι αποκαλύπτουν στο Business Insider τα εννέα πράγματα που θα έλεγαν στους ασθενείς, αν μπορούσαν.

Οι γιατροί
Οι νοσοκόμοι δεν είναι απαραίτητο ότι συμπαθούν τους γιατρούς με τους οποίους δουλεύουν. Αν σου πουν ότι μπορείς να ζητήσεις μια δεύτερη γνώμη, μην το αγνοήσεις. Πολλοί γιατροί δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους ή δεν τα πηγαίνουν καλά με τους άλλους.

Το νοσοκομείο δεν είναι ξενοδοχείο
Πολλές φορές, οι ασθενείς γίνονται πολύ απαιτητικοί με τους νοσοκόμους, σαν να είναι υπηρέτες τους. Περιμένουν τις υπηρεσίες τους ή τους απασχολούν συχνά, ενώ οι νοσοκόμοι τρέχουν να κάνουν την δουλειά τους.

Προηγούνται τα σοβαρά περιστατικά
Πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι τα σοβαρά περιστατικά που περιλαμβάνουν τραυματισμούς προηγούνται. Προτεραιότητά τους δεν είναι πάντα τα κρυολογήματα και οι ιώσεις.

Οι νοσοκόμοι βιάζονται
Η αργοπορία επηρεάζει τους νοσοκόμους και όλο το πρόγραμμα. Έχουν βάρδιες και πολύ δουλειά, που συχνά δεν κοιμούνται ή δεν τρώνε. Οπότε καλό θα ήταν να μην αργούν οι ασθενείς στα ραντεβού τους.

Να είστε πιο συνοπτικοί
Οι νοσοκόμοι θα ήθελαν να είναι οι ασθενείς πιο συνοπτικοί, όσον αφορά στο ιατρικό ιστορικό τους. Πολλές φορές, πιάνουμε την κουβέντα ή τους διηγούμαστε άσχετα πράγματα, που τους καθυστερούμε στην δουλειά τους.

Είναι και αυτοί άνθρωποι
Δεν είναι μηχανές. Και οι νοσοκόμοι μπορεί να έχουν κακές μέρες και να είναι κουρασμένοι. Δεν χρειάζεται να είμαστε πιεστικοί ή αγενείς και να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις, που ξεπερνούν τα καθήκοντά τους.

Ξέρουν περισσότερα
Γι’ αυτούς δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ξερόλες ασθενείς. Πολλοί ψάχνουν στο Internet για ασθένειες ενώ πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα. Ωστόσο, οι νοσοκόμοι έχουν πτυχίο και προϋπηρεσία, οπότε κάτι ξέρουν περισσότερο.

Όχι φωνές
Οι νοσοκόμοι δεν μπορούν να ακούν συνέχεια κάποιο να τους φωνάζει. Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχει το ειδικό κουμπάκι που τους καλεί.

Εμβολιασμός
Οι νοσοκόμοι καλούν τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Μια παραμονή στο νοσοκομείο ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να είναι επικίνδυνη… (bovary.gr)