Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Βιβλία για το καλοκαίρι για τους μικρούς μας φίλους από εκδόσεις ΜΙΝΩΑ



Το καλοκαιράκι μπήκε, τα σχολεία κλίνουν και οι βουτιές αρχίζουν…
Μια «βουτιά» στις σελίδες των βιβλίων των εκδόσεων Μίνωας θα σας κάνουν το καλοκαίρι ακόμα πιο απολαυστικό… Βιβλία για κάθε ηλικία και κάθε γούστο… Διαλέξτε τι ταιριάζει στην προσωπικότητα του παιδιού… και καλή σας ανάγνωση…
Εκπαιδευτικά βιβλία


«Α, Β ξεκινώ με τραγούδι και χορό!»
Συγγραφέας: Αμαλία Ζώη
Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης
ISBN: 978-618-02-1275-4
Σελίδες: 72
Τιμή: 11,10 €
Αλφαβήτα θα σας πούμε και χεράκι ας πιαστούμε, τα ματάκια ανοιγμένα και τ’ αυτάκια τεντωμένα.
Κάθε ποιηματάκι του βιβλίου έχει και μια διαφορετική ιστορία που βοηθάει τα παιδιά  να μάθουν την αλφαβήτα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!


«Ως το δέκα μετρώ με τραγούδι και χορό!»
Συγγραφέας: Αμαλία Ζώη
Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης
ISBN: 978-618-02-1276-1
Σελίδες: 36
Τιμή: 8,99 €
Ως το δέκα θα μετρήσω και ευθύς λέω ν’ αρχίσω για ακούστε με καλά και τεντώστε τα αυτιά.
Κάθε ποιηματάκι του βιβλίου   έχει και μια διαφορετική ιστορία, που βοηθάει τα παιδιά  να μάθουν τους αριθμούς  με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!


«Γίνε αστέρι και το καλοκαίρι»
Για παιδιά που τελείωσαν το Προνήπιο
Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή
Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
ISBN: 978-618-02-1285-3
Σελίδες: 52
Τιμή: 6,60 €
Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις χαρούμενες δραστηριότητες για όλα όσα έμαθες στο Προνήπιο, θα ακονίσεις το μυαλό σου και θα διασκεδάσεις. Το βιβλίο Γίνε αστέρι και το καλοκαίρι, από την εκπαιδευτικό Χαρά Κατσαρή, είναι βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και περιέχει δημιουργικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν το παιδί:
        Να αναπτύξει την παρατηρητικότητα και τις δεξιότητές του
        Να εξασκηθεί στις προμαθηματικές έννοιες, στα σχήματα και στους αριθμούς
        Να εμπλουτίσει τις γνώσεις του
        Να διασκεδάσει!


«Γίνε ξεφτέρι και το καλοκαίρι»
Για παιδιά που τελείωσαν το Προνήπιο
Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή
Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
ISBN: 978-618-02-1284-6
Σελίδες: 52
Τιμή: 6,60 €
Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις χαρούμενες δραστηριότητες για όλα όσα έμαθες στο Νηπιαγωγείο, θα ακονίσεις το μυαλό σου και θα διασκεδάσεις. Το βιβλίο Γίνε ξεφτέρι και το καλοκαίρι, από την εκπαιδευτικό Χαρά Κατσαρή, είναι βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και περιέχει δημιουργικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν το παιδί:
        Να αποκτήσει γνώσεις για το περιβάλλον
        Να εξασκηθεί στα γράμματα, στους αριθμούς, στην ανάγνωση και στη γραφή
        Να αναπτύξει τις δεξιότητες και την παρατηρητικότητά του
        Να διασκεδάσει!


«Καλοκαιρινές διακοπές»
Για παιδιά που τελείωσαν την Α’ Δημοτικού
Συγγραφέας: Ελευθερία Βαρελά
Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
ISBN: 978-618-02-1283-9
Σελίδες: 60
Τιμή: 6,60 €
Οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν! Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις χαρούμενες δραστηριότητες για όλα όσα έμαθες στην Α' Δημοτικού. Το βιβλίο Καλοκαιρινές διακοπές, από την εκπαιδευτικό Ελευθερία Βαρελά, είναι βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών και περιέχει δημιουργικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να συνδυάσουν το καλοκαίρι με τη δημιουργική μάθηση!
Ο Μάνος και η Φανή μόλις τελείωσαν την Πρώτη.
Μάθανε γραμματική, κάνουν πράξεις στη στιγμή,
κι ετοιμάζουνε βαλίτσες για να πάνε εξοχή!
Μέσα από μια παιχνιδιάρικη επανάληψη όσων έμαθαν στην Α' Δημοτικού, τα παιδιά παρακολουθούν τον Μάνο και τη Φανή στις διακοπές τους, παίζουν μαζί τους και τους βοηθούν να λύσουν διάφορα προβλήματα που τους παρουσιάζονται. Έτσι ξαναθυμούνται όλα όσα έμαθαν την προηγούμενη χρονιά με σύμμαχό τους πάντα το παιχνίδι!

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά  από 1 έτους


«Μικρές ιστορίες για παιδιά 1 έτους»
Κείμενα: Ιζαμπέλα Πάλια
Εικονογράφηση: Φραντσέσκο Τζίτο
Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
ISBN: 978-618-02-1286-0
Σελίδες: 56
Εξώφυλλο: σκληρό (με αφρολέξ)
 Τιμή: 9,99 €
Μια νέα συλλογή μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας με επτά αυτοτελείς ιστορίες –μία για κάθε ημέρα της εβδομάδας– για παιδιά 1 έτους.
Τα χρώματα της φαντασίας ντύνουν την καθημερινή ζωή των παιδιών και κάνουν το πρωινό ξύπνημα, το φαγητό, το παιχνίδι, το μπάνιο και τον ύπνο τους… πιο συναρπαστικά!


«Ο Τίμος γιορτάζει τα γενέθλιά του»
Εμανιέλ Μασονό
Εικονογράφηση: Μελανί Κομπ
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Για παιδιά ηλικίας 2+
ISBN: 978-618-02-1289-1
Σελίδες: 32
 Τιμή: 9,99 €
Νέος τίτλος στην αγαπημένη σειρά των μικρών μας φίλων «Ο ΤΙΜΟΣ» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας. Σε κάθε βιβλίο του Τίμου παρουσιάζεται ένα θέμα γύρω από την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων. Στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχει και ένα απίθανο δώρο-έκπληξη!
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ!
Η νέα ιστορία του Τίμου, που έχει γίνει ο αγαπημένος φίλος των παιδιών. Στο νέο βιβλίο ο Τίμος έχει γενέθλια και ετοιμάζει το πάρτι του!



«Τα φανταστικά μου ταξίδια»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΡΗΣ
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Για παιδιά ηλικίας 3+
Σειρά: Σύγχρονο παραμύθι
Θέμα: ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ
ISBN: 978-618-02-1277-8
Σελίδες: 32  
Τιμή 12,20 €
Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο παραμύθι του Βασίλη Κουτσιαρή. Ένα βιβλίο βραβευμένο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για όλα τα παιδιά που κάνουν φανταστικά ταξίδια στο μυαλό τους, χρειάζονται ενθάρρυνση και φοβούνται να κάνουν λάθη...
Είμαι μαθήτρια της Δευτέρας. Αν και όλα τα τετράδιά μου είναι γεμάτα Α, κάτι παθαίνω όταν η κυρία μού κάνει μια ερώτηση χωρίς να σηκώσω το χέρι μου. «Ποιο είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, Νεφέλη;» με ρώτησε πριν από λίγες μέρες και, φυσικά, εγώ δεν απάντησα. Και δεν έφτανε αυτό, ξαφνικά ένιωσα να απομακρύνομαι από την τάξη. Το ταβάνι εξαφανίστηκε κι άρχισα να ανεβαίνω, ώσπου βρέθηκα σε ένα πανύψηλο βουνό. Ο Όλυμπος πρέπει να ήτανε. Ίσα ίσα που διακρίνονταν οι συμμαθητές μου και η δασκάλα μου. Όταν επέστρεψα, όλοι είχαν βγει διάλειμμα και η κυρία με περίμενε για να κλειδώσει την τάξη. Δεν ξέρω τι παθαίνω. Θέλω τόσο πολύ να πω την απάντηση, αλλά δεν μπορώ…


«Ένας παρεξηγημένος φίλος»
ΕΛΕΝΑ ΝΤΑΒΛΑΜΑΝΟΥ
Εικονογράφηση: Κριστίν Μενάρ
Για παιδιά ηλικίας 3+
Σειρά: Σύγχρονο παραμύθι
Θέμα: Στερεότυπα
ISBN: 978-618-02-1278-5
Σελίδες: 32  
Τιμή 12,20 €
Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο παραμύθι του Έλενας Νταβλαμάνου. Μια ιστορία που αποκαλύπτει φοβίες και στερεότυπα της καθημερινότητάς μας, ένας μικρός ήρωας που υπερβαίνει τις προκαταλήψεις του κόσμου των μεγάλων και μας αποκαλύπτει όσα συχνά οι μεγάλοι δυσκολεύονται να πουν.
Η καρδιά του μικρού αγοριού χτυπά δυνατά κάθε φορά που ακούει τη σειρήνα ενός περιπολικού. Μπορεί, όμως, ένα τυχαίο γεγονός να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τον φόβο του; Τι ρόλο θα παίξει ο ευγενικός και ήρεμος γείτονας, ο κύριος Βασίλης, για να καταλάβει ότι τελικά, εκτός από τους ήρωες της τηλεόρασης, υπάρχουν και οι πραγματικοί, δικοί μας ήρωες; Μια ιστορία για τις φοβίες, τα στερεότυπα, την προσφορά.


«Οδύσσεια»
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ
Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης
Για παιδιά ηλικίας 3+
Σειρά: Γνωρίζω τη μυθολογία
ISBN: 978-618-02-1177-1
Σελίδες: 72
Τιμή 12,20€
Μόλις κυκλοφόρησε στην επιτυχημένη σειρά Γνωρίζω τη Μυθολογία των εκδόσεων Μίνωας όλη η ιστορία της Οδύσσειας σε ένα βιβλίο.
Ο πόλεμος της Τροίας έχει τελειώσει  και οι νικητές Έλληνες δώδεκα πλοία έχουν φορτώσει με σκοπό στην πατρίδα τους  να γυρίσουν. Ο πολυμήχανος Οδυσσέας  είναι ο αρχηγός τους και ο άνεμος ο οδηγός τους! Στο επικό αυτό ταξίδι πολλές περιπέτειες θα περάσει ο Οδυσσέας μέχρι να φτάσει στην Ιθάκη…


«The 12 Gods of Olympus»
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ
Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης, Eιρήνη Ζελέσκου
ISBN: 978-618-02-1166-5
Σελίδες: 32
Τιμή 6,60€
The ancient Greeks created myths to explain the wonders of the world. Why do hurricanes, lightning, freezing cold, wars, spring and love exist? The answer is there up high, on Mount Olympus. There in a bright palace where 12 gods live… Let’s get to know them better!


«The labors of Hercules»
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ
Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης
ISBN: 978-618-02-12532
Σελίδες: 32
Τιμή 6,60€
Hercules is the greatest hero in ancient Greek mythology. He battled monsters and beasts with bravery and might. With his wit he was able to carry out all twelve labors, making him famous across the lands. He even held the entire world on his shoulders for a while. Let’s get to know him a bit better!


«Μικρές κυρίες»
ΛΟΥΙΖΑ ΜΕΪ ΑΛΚΟΤ
Διασκευή: Μαρία Δασκαλάκη
Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
Κλασικοί Θησαυροί
ISBN: 978-618-02-1287-7
Σελίδες: 40
Τιμή:  11,10 €
Η σειρά Κλασικοί Θησαυροί συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας, και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ!
Οι Μικρές κυρίες είναι ο νέος «Κλασικός Θησαυρός» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας! Oι ηρωίδες της Λουίζα Μέι Άλκοτ, που αγαπήθηκαν διαχρονικά από μικρά και μεγάλα παιδιά ανά τον κόσμο, έρχονται τώρα ξανά να μας διηγηθούν τις περιπέτειες και τα μικρά μυστικά τους.
Τέσσερις αδερφές μαθαίνουν να ζουν καταμεσής του πολέμου με τον πατέρα τους να έχει φύγει στο μέτωπο. Έχοντας για όπλο τους την αγάπη, καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και τις αναποδιές που έρχονται στο σπίτι τους. Η Μεγκ, υπεύθυνη και σοβαρή, ως μεγαλύτερη αντικαθιστά τη μητέρα όταν εκείνη απουσιάζει. Η Τζο, αγοροκόριτσο και συγγραφέας, σκαρφίζεται ένα σωρό ιστορίες. Η Μπεθ, γλυκιά και ντροπαλή, κρύβεται ανάμεσα στις παρτιτούρες του πιάνου της και η Έιμι, μικρή και παραχαϊδεμένη, διψά για δράση.


«Επιστήμες, 40 επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο»
Συγγραφέας: Αν Μπλανσάρ
Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Εικονογράφηση: Τινό
ISBN: 978-618-02-1298-3
Σελίδες: 96
Τιμή 11,10 €
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 40 ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ, ΦΥΣΙΚΩΝ, ΧΗΜΙΚΩΝ, ΒΙΟΛΟΓΩΝ.
Ανακαλύψτε 40 επιστήμονες και ερευνητές οι οποίοι άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα κατανοεί το σύμπαν, τον κόσμο και τη ζωή. Μάθετε αξιοπερίεργα γεγονότα και χιουμοριστικές στιγμές από τη ζωή τους και διαβάστε για τα μεγάλα ερωτήματα που τους βασάνιζαν.
ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ, ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΙΝΙΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!


«Ποδόσφαιρο, 40 θρυλικοί παίκτες»
Συγγραφέας: Ζαν-Μισέλ Μπιγιού
Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Εικονογράφηση: Αλμαστί
ISBN: 978-618-02-1299-0
Σελίδες: 96
Τιμή 11,10 €
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 40 ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε τα κορυφαία αστέρια του ποδοσφαίρου όλων των εποχών! Απίθανες πληροφορίες για τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του Ρονάλντο, το αριστερό πόδι
 του Μέσι, τον νεαρότερο παίκτη που πέτυχε γκολ σε παγκόσμιο κύπελλο. Θα γνωρίσετε, επίσης, και τα κορίτσια που έχουν διακριθεί σε αυτό το άθλημα. Κάθε παίκτης είναι νικητής. Ποιο είναι το δικό σας ίνδαλμα;
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!
ΣΕΙΡΑ: 40
Σε αποκλειστικότητα με τον γνωστό και έγκριτο γαλλικό εκδοτικό Gallimard, τη νέα σειρά βιβλίων «40» συμπληρώνουν δύο νέοι τίτλοι:  40 επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο και 40 θρυλικοί παίκτες του ποδοσφαίρου! Για κάθε προσωπικότητα οι αναγνώστες θα βρουν το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε και σημαντικά βιογραφικά στοιχεία.
Δύο βιβλία που ξεχωρίζουν για τη μοντέρνα αισθητική τους και απευθύνονται σε αναγνώστες 8 έως 99 ετών. Ποια προσωπικότητα θα επιλέξετε ως δικό σας πρότυπο;

Παιδική Λογοτεχνία για παιδιά από 8 ετών


«Περιπέτεια στο νησί»
ΕΝΙΝΤ ΜΠΛΑΪΤΟΝ
Μετάφραση: Γιάννα Μυράτ
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κριστίν Μενάρ
ΣΕΙΡΑ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Για παιδιά ηλικίας 8+
ISBN: 978-618-02-1296-9
Σελίδες: 288
Τιμή: 8,99€
Ο Τζακ, η Λούσι-Αν, ο Φίλιπ και η Ντάινα είναι τέσσερα καθημερινά παιδιά που περνούν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους στην Κορνουάλη. Η ανεμελιά και τα παιχνίδια στην παραλία θα διαταραχτούν αναπάντεχα τη στιγμή που θα αντιληφθούν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο μυστηριώδες Nησί του Σκότους. Χωρίς ενδοιασμούς και με μπόλικο θάρρος αποφασίζουν να εξερευνήσουν το νησί. Τι θα ανακαλύψουν στα ερειπωμένα ορυχεία του νησιού; Τι κρύβεται στις σήραγγες κάτω από τη θάλασσα; Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;


«Περιπέτεια στο κάστρο»
ΕΝΙΝΤ ΜΠΛΑΪΤΟΝ
Μετάφραση: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κριστίν Μενάρ
ΣΕΙΡΑ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Για παιδιά ηλικίας 8+
ISBN: 978-618-02-1297-6
Σελίδες: 288
Τιμή: 8,99 €
Ο Τζακ, η Λούσι-Αν, ο Φίλιπ, η Ντάινα και ο χαριτωμένος και φλύαρος παπαγάλος τους, η Κίκι, ξεκινούν τις διακοπές τους στο Σπρινγκ Κότατζ στην πλαγιά του Λόφου του Κάστρου.
Όταν ο Τζακ αντιλαμβάνεται φωτεινά σινιάλα από έναν απομακρυσμένο πύργο, αποφασίζει να εξερευνήσει τα κρυφά δωμάτια και τα σκοτεινά υπόγεια περάσματα του ερειπωμένου κάστρου. Ποιο μυστήριο κρύβεται σε αυτά τα μονοπάτια; Γιατί όλοι πιστεύουν πως το κάστρο είναι στοιχειωμένο; Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;



Οι εκδόσεις Μίνωας επανεκδίδουν σε ολοκαίνουριες προσεγμένες εκδόσεις τη σειρά Περιπέτεια της Ένιντ Μπλάιτον, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους αναγνώστες να διαβάσουν τα βιβλία με τα οποία μεγάλωσαν οι γονείς τους!
Η έκδοση των βιβλίων της Ένιντ Μπλάιτον -της συγγραφέως που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο- ξεκίνησε από τις εκδόσεις Μίνωας στα μέσα της δεκαετίας του '80. Σε αυτό το χρονικό διάστημα γενιές μεγάλωσαν διαβάζοντας τις περιπέτειές της με πρωταγωνιστές παρέες παιδιών που καταφέρνουν πάντα να λύνουν μυστήρια ξεπερνώντας, με υποδειγματική ευστροφία, όλα τα εμπόδια.


«4 ½ φίλοι και η μυστηριώδης διάρρηξη στο σχολείο»
Γιόαχιμ Φρίντριχ
Μετάφραση: Ιωάννα Αγγελάκη
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κριστίν Μενάρ
Για παιδιά ηλικίας 8+
ISBN: 978-618-02-1295-2
Σελίδες: 168
Τιμή: 8,99€
Οι 4½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις. Μόλις κυκλοφόρησε η 9η  ολοκαίνουρια περιπέτειά τους!
Τι συνέβη στο σχολείο και όλα τα παιδιά είναι αναστατωμένα; Η αναταραχή οφείλεται στη μυστηριώδη διάρρηξη στο γραφείο των καθηγητών!
To παράξενο στοιχείο της υπόθεσης είναι τα αντικείμενα που επέλεξε ο κλέφτης να πάρει μαζί του: δύο βαζάκια μαρμελάδα βατόμουρο, ένα φλιτζάνι τσαγιού, ένα χρονόμετρο, δύο βιβλία και ένα τσαντάκι με καλλυντικά. Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ο Φρίντελ από την παρέα των 4 ½ φίλων. Και το πιο παράλογο στοιχείο; Ο άντρας που είδε ο Φρίντελ να μπαίνει κρυφά στο σχολείο την ώρα της διάρρηξης μοιάζει πολύ με τον διευθυντή του σχολείου. Είναι δυνατόν ο διευθυντής να είναι ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης;

Η σειρά 4 ½ φίλοι:
        Αποτελείται από 25 βιβλία
        Έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως
        έχει μεταφρασθεί σε 25 γλώσσες
        έχει αποσπάσει το βραβείο Εμίλ (καλύτερη παιδική σειρά μυστηρίου).
        έχει διακριθεί με επαίνους από το Υπουργείο Παιδείας της Αυστρίας
        Οι νέες τελευταίες έξι ιστορίες της σειράς μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία.


«Δυο χρόνια διακοπές»
ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Στάθης Πετρόπουλος
Μετάφραση: Γ. Α. Βασδέκης
Γαλάζια Βιβλιοθήκη 
Για παιδιά ηλικίας 9+
ISBN: 978-618-02-1292-1
Σελίδες: 432
Τιμή:  14,40 €
Ακόμα ένα σπουδαίο μυθιστόρημα από τον μεγάλο Γάλλο συγγραφέα Ιούλιο Βερν μόλις κυκλοφόρησε στη σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη. Η εμβληματική αυτή σειρά, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1966, συνεχίζει μετά από 53 χρόνια να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ελληνικών οικογενειών σε κλασικά αναγνώσματα.
Το βιβλίο Δύο χρόνια διακοπές αποτελεί μια συναρπαστική περιπέτεια στην οποία συνδυάζονται με απαράμιλλο τρόπο μαγευτικές περιγραφές, αχαλίνωτη φαντασία και πλούτος συναισθημάτων.
Μια παρέα μαθητών επιβιβάζεται σε ένα ιστιοφόρο με το όνομα «Σλούγκι» για να κάνει τον γύρο της Νέας Ζηλανδίας. Κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες το πλοίο παρασύρεται ακυβέρνητο στον Ειρηνικό Ωκεανό εν μέσω μιας μεγάλης καταιγίδας. Τα παιδιά ναυαγούν σε ένα άγνωστο ερημονήσι και έρχονται αντιμέτωπα με κινδύνους, ενώ θα πρέπει να δείξουν μεγάλο θάρρος και επινοητικότητα για να επιβιώσουν. 
Κυνηγούν, ψαρεύουν, στήνουν παγίδες, εξημερώνουν ζώα, καλλιεργούν τη γη. Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις, όμως, δοκιμάζουν τη φιλία τους και τη συνοχή της ομάδας. Όταν επικίνδυνοι πειρατές ναυαγούν στο νησί, τα παιδιά πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές για να τους αντιμετωπίσουν. Θα καταφέρουν να εξουδετερώσουν τους κακοποιούς και να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα σπίτια τους;


«Ο πρίγκιπας και ο φτωχός»
ΜΑΡΚ ΤΟΥΕΪΝ
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Στάθης Πετρόπουλος
Μετάφραση: Nτίνα Σάπκα
Γαλάζια Βιβλιοθήκη 
Για παιδιά ηλικίας 9+
Μετάφραση: Nτίνα Σάπκα
ISBN: 978-618-02-1312-6
Σελίδες: 312
Τιμή:  11,10 €
Η μοναδική ιστορία του Μαρκ Τουέιν, Ο πρίγκιπας και ο φτωχός, επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, με νέο εξώφυλλο, στη σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη. Η εμβληματική αυτή σειρά, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1966, συνεχίζει μετά από 53 χρόνια να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ελληνικών οικογενειών σε κλασικά αναγνώσματα.
Μια απίστευτη περιπέτεια με παρεξηγήσεις, μπερδέματα, αγωνία και ανατροπές, σε μια ιστορία που εξακολουθεί να διδάσκει, να συγκινεί αλλά και να διασκεδάζει τους μικρούς αναγνώστες.
Δύο παιδιά που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό αποφασίζουν να ζήσουν το ένα τη ζωή του άλλου. Από τη μια, ο Τομ Κάντι, φτωχός, ντυμένος με κουρέλια, αναγκάζεται να ζητιανεύει στα βρόμικα δρομάκια του Λονδίνου. Από την άλλη, ο πρίγκιπας Εδουάρδος Τιδόρ, διάδοχος του θρόνου της Αγγλίας, ζει απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις σε ένα πολυτελέστατο παλάτι.
Τι θα συμβεί όταν κάποια μέρα οι δυο τους συναντιούνται τυχαία και αποφασίζουν να αλλάξουν ρούχα; Πόσο εύκολο είναι να είσαι πρίγκιπας; Πόσο δύσκολο είναι να ζεις φτωχός;


«Μυστική αποστολή – Το κρυφό μονοπάτι του Τεμένους»
ΜΑΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
Eρευνητές μυστηρίων (9+)
Θέμα: Ταξίδια στην Ελλάδα – Ηράκλειο Κρήτης
ISBN: 978-618-02-1288-4
Σελίδες: 208      
Τιμή:  7,70€
Το νέο βιβλίο της Μαρίας Δασκαλάκη Τα κρυφά μονοπάτια του Τεμένους κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας στην επιτυχημένη σειρά «Μυστική Αποστολή». Κάθε βιβλίο της σειράς έχει σκοπό να φέρει τους μικρούς αναγνώστες σε επαφή με τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες, την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας.
Οι δίδυμες Σοφία και Άννα μετακόμισαν με τη μητέρα τους στο χωριό της, στον Προφήτη Ηλία του Ηρακλείου της Κρήτης, άλλοτε Κανλί Καστέλι. Εκεί, παρέα με τα ξαδέρφια τους, σκαλίζοντας τις στάχτες στο τζάκι μαζί με την προγιαγιά Δέσποινα, αναμο- χλεύουν την ιστορία του τόπου τους και, παράλληλα, ανακαλύπτουν το παρελθόν της οικογένειάς τους. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό, ένα μενταγιόν, έρχεται στο φως κι η περιπέτεια αρχίζει. Γιατί τριγύριζε η προ-προ-προ-προγιαγιά τους στην καστροπολιτεία του Τεμένους μια χειμωνιάτικη νύχτα εκατόν δέκα χρόνια πριν; Είδε σε όνειρο την αυτοκράτειρα Θεοφανώ ή ήταν όραμα; Κι ο Νικηφόρος Φωκάς τι σχέση έχει με όλα αυτά τόσους αιώνες μετά;
Τα παιδιά εγκλωβίζονται στα σπλάχνα του βουνού. Θα καταφέρουν να βρουν την έξοδο; Θα ξεμπερδέψουν το κουβάρι; Θα φέρουν σε πέρας αυτή τη Μυστική Αποστολή;


«Ένα μυστήριο για τον Μπούφο - Μυστήριο από το παρελθόν»
Γιώργος Κωνσταντινίδης
Σωτήρης Μητρούσης
Σειρά: Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο
Για παιδιά ηλικίας 9+
ISBN: 978-618-02-1281-5
Σελίδες: 96
Τιμή: 7,99€
Ακόμα ένα βιβλίο της σειράς «Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας!
Πόσο «Μπούφος» είναι ο Στέλιος; Ανακαλύψτε το διαβάζοντας όλες τις περιπέτειες του καλυτεροχειρότερου ντετέκτιβ στον κόσμο!
Η 9η ιστορία της σειράς είναι αναμφίβολα απολαυστική!
Ένα μυστήριο βρίσκεται και πάλι στον δρόμο του Στέλιου. Περίμενε πολλά χρόνια για να διαλευκανθεί γιατί έρχεται από το παρελθόν. Ο καλυτεροχειρότερος ντετέκτιβ όμως δεν ανησυχεί καθόλου. Θα λύσει και αυτό το μυστήριο και μάλιστα... μετά μουσικής!


«Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ – Το κάστρο από πάγο»
ΑΪΡΙΝ ΑΝΤΛΕΡ
Για παιδιά ηλικίας 9+
Περιπέτεια-Μυστήριο
Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Εικονογράφηση: Iacopo Bruno
ISBN: 978-618-02-1184-9
Σελίδες: 208
Τιμή: 11,10 €
Αφού γνώρισε την αληθινή μητέρα της, η Αϊρίν, αναστατωμένη από τις αλλαγές στη ζωή της, βρίσκει καταφύγιο στη φιλία που τη δένει με τον Σέρλοκ και τον Αρσέν. Στις αρχές του καλοκαιριού, έπειτα από πρόσκληση του κοριτσιού, οι τρεις αχώριστοι φίλιοι συναντιούνται στο Νταβός με φόντο τις υπέροχες Ελβετικές Άλπεις.
Πίσω από το γαλήνιο πηγαινέλα των ταξιδιωτών κρύβεται, όμως, μια διεθνής συνωμοσία. Σε ένα κλίμα καχυποψίας, όπου κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται, η Αϊρίν και οι φίλοι της μπλέκονται στα δίχτυα ενός μεγάλου εγκληματία και με μια τολμηρή αποστολή στο φοβερό κάστρο που δεσπόζει στην κοιλάδα θα τον αναγκάσουν να αποκαλύψει τα σχέδιά του.


«Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ – Οι σκιές του Σηκουάνα»
ΑΪΡΙΝ ΑΝΤΛΕΡ
ISBN: 978-618-02-1262-4
Σελίδες: 200
Τιμή: 11,10 €
Ο Γαλλοπρωσικός Πόλεμος έχει μόλις τελειώσει και η οικογένεια Άντλερ αποφασίζει να περάσει μια ολόκληρη βδομάδα στο παλιό διαμέρισμά της στο Παρίσι, σε μια προσπάθεια να ξαναθυμηθεί την προηγούμενη ζωή της. Η Αϊρίν είναι πολύ ευτυχισμένη γιατί οι φίλοι της, Σέρλοκ και Λουπέν, έρχονται στη γαλλική πρωτεύουσα για να τη συναντήσουν. Οι τρεις φίλοι πολύ σύντομα αρχίζουν να ερευνούν την εξαφάνιση του ξαδέρφου του Αρσέν, ενός ονειροπόλου ευγενή. Για να ακολουθήσουν τα ίχνη του και να τον ξαναβρούν, πρέπει να διεισδύσουν στον φριχτό υπόκοσμο της πόλης και να εμπλακούν σε μια επικίνδυνη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο αντίπαλες συμμορίες. Θα εμποδίσει αυτήν τη φορά η Αϊρίν το ξέσπασμα ενός νέου πολέμου;                               
ΣΕΡΛΟΚ ΛΟΥΠΕΝ & ΕΓΩ
        Τα δικαιώματα της σειράς έχουν πωληθεί σε 20 χώρες
        Πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως
Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται στην επιτυχημένη σειρά των εκδόσεων Μίνωας Σέρλοκ, Λουπέν κι Εγώ. Ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ.
Πολύ πριν γίνει ένα από τα πρόσωπα στις Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, η Αϊρίν Άντλερ ήταν ένα έξυπνο, περίεργο και ατίθασο δωδεκάχρονο κορίτσι. Αγαπούσε πολύ το γράψιμο και έτσι αποφάσισε να διηγηθεί σε μία σειρά από βιβλία τα απίστευτα μυστήρια που έλυσε μαζί με τους φίλους της Σέρλοκ και Λουπέν.
Τρία ξεχωριστά παιδιά, τρεις αχώριστοι φίλοι. Τρία μυαλά που θα σημαδέψουν την ιστορία του εγκλήματος. Μια σειρά από περιπέτειες στην κόψη του ξυραφιού.