Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Με κουνούπια θα γίνονται οι εξετάσεις αίματος στα νοσοκομεία!!!



Ειδικά εκπαιδευμένα κουνούπια επιστρατεύει...
το υπουργείο Υγείας προκειμένου να πραγματοποιούνται οι εξετάσεις αίματος, σύμφωνα με το tovatraxi.com,λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και την αντιπαράθεση με τα διαγνωστικά κέντρα.
«Η λύση δεν είναι ιδανική αλλά οι ελλείψεις σε φαρμακευτικό υλικό καθώς και η αντιπαράθεση με τα διαγνωστικά κέντρα μας έχουν αναγκάσει να υιοθετήσουμε δραστικά μέτρα» τονίζουν σε δηλώσεις τους πηγές του υπουργείου.
«Τα κουνούπια είναι ένα είδος που αφθονεί στη χώρα μας, μαθαίνουν γρήγορα και κυρίως δεν έχουν έξοδα αφού θα παρακρατούν ένα μέρος του αίματος για δική τους χρήση.»
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πρώτα κουνούπια έχουν ήδη λάβει τη σχετική εκπαίδευση, η οποία θα περιλαμβάνει την προσγείωση στο χέρι του ασθενή μετά από εντολή του γιατρού, ενώ στη συνέχεια θα μεταφέρουν δείγμα στα αιματολογικά εργαστήρια του νοσοκομείου, όπου θα μπορεί να γίνει η διάγνωση.
Μάλιστα, αν το πρόγραμμα επιτύχει, το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο η εξέταση να γίνεται εξ’ολοκλήρου από το κουνούπι, το οποίο θα αφήνει και ενημερωτικό χαρτάκι στον ασθενή.
Επισημαίνεται ότι μετά την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος, οι συγγενείς που επισκέπτονται το νοσοκομείο θα πρέπει να αποφεύγουν να φέρνουν αντικείμενα που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν το έργο των κουνουπιών, όπως φιδάκια, Αουτάν και σαμιαμίδια.