Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ για μικρούς και μεγάλους…



Για καλές αναγνώσεις…



«ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ (1929-2016)»
Συγγραφέας: Νίκος Δ. Βαρμάζης
Κωδικός ISBN: 978-618-5271-72-5
Κατηγορίες: Εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ, Φιλολογικά
Τιμή: 11,00€
“…Επέλεξα για τον υπότιτλο τέσσερις χαρακτηρισμούς, που νομίζω ότι πρέπουν στον Δ. Ν. Μαρωνίτη: εμπαθής δάσκαλος, πολύτρο­πος φιλόλογος, ανένδοτος διανοούμενος και ισοβίτης της γλώσσας.
Το «εμπαθής», μολονότι έχει φορτισθεί και με αρνητική σημα­σία, ταιριάζει στον Μαρωνίτη, που, ως δάσκαλος, κατά την μαρ­τυρία των μαθητών του, ήταν παθιασμένος: αναστάτωνε τις αίθουσες και τα αμφιθέατρα, συνάρπαζε τους φοιτητές, απαι­τούσε πολλά και κάποιους δυσαρεστούσε.
Το ομηρικό επίθετο «πολύτροπος» το δικαιούται και ο Μαρω­νίτης, διότι επέδειξε μια αξιοθαύμαστη φιλολογική ευκινησία και ευρύτητα. Κινήθηκε με την ίδια άνεση και την ίδια μέθοδο τόσο στην κλασική όσο και στη νεοελληνική γραμματεία, διευρύνο­ντας έτσι τα πεδία της φιλολογικής ερμηνείας.


«Η κλεμμένη σκάλα»
ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΤΛΑΣ - Βιβλίο 2ο
Συγγραφέας: Φανή Σέρογλου Χριστίνα Κωνσταντινίδου
Κωδικός ISBN: 978-618-5271-71-8
Κατηγορίες: Εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ, Εκπαιδευτικά
Ετικέτες: εκπαιδευτικά βιβλία, παιδική λογοτεχνία
Τιμή: 7,00€
Η Σμαραγδένια, διευθύντρια ενός Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, αποφασίζει να κάνει έναν μεγάλο διαγωνισμό. Το έπαθλο είναι σπουδαίο και οι υποψηφιότητες πολλές. Τι θα καταφέρει να εντυπωσιάσει την Σμαραγδένια; Τι ρόλο θα παίξει στην ιστορία η ομάδα ΑΤΛΑΣ; Ο νικητής του διαγωνισμού θα είναι ίδιος με το άτομο που θα πάρει το πραγματικό έπαθλο; Τα παιδιά της ομάδας ΑΤΛΑΣ μπλέκονται σε ένα κουβάρι μυστικών και αποκαλύψεων με κυρίαρχο θέμα μια σκάλα, μια κλεμμένη σκάλα…
Η Φανή, ο Βασίλης, ο Οδυσσέας και η Ζωή είναι φίλοι πολλά πολλά χρόνια. Αυτοί που τους ξέρουν τους φωνάζουν «ομάδα ΑΤΛΑΣ» γιατί τους αρέσει να παίζουν με μια μπάλα-υδρόγειο και να λένε μισοαστεία μισοσοβαρά ότι κουβαλούν τη Γη στα χέρια τους σαν τον μυθικό γίγαντα. Οι περιπέτειες της ομάδας ΑΤΛΑΣ είναι ατέλειωτες: στο χωριό, στο σχολείο, στις διακοπές, παίζουν, ονειρεύονται, δημιουργούν! Αυτά τα παιδιά φτάνουν μέχρι το διάστημα και ζουν μαγικές στιγμές με αληθινούς ή φανταστικούς φίλους. Έλα κι εσύ στην παρέα, η περιπέτεια αρχίζει…