Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

«Ένα Μυστήριο για τον… Μπούφο Νο 7 – Απαγωγή στα… καλλιστεία!»… στο γραφείο της Κάλλης



Ο Στέλιος, ένα μικρό αγόρι με απίστευτη φαντασία...
βλέπει παντού μυστήρια και ύποπτες κινήσεις και προσπαθεί με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να τα λύσει. Μπλέκει σε καταστάσεις γεμάτες γέλιο, που με το δικό του μοναδικό τρόπο καταφέρνει να ξεφεύγει…. ή μήπως όχι; Φυσικά στο προσκήνιο είναι και ο μικρός αδελφός Ιάσων που είναι ο πιο έξυπνος της παρέας και οι δύο τους συνεργάζονται και δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο δίδυμο!
Το έβδομο βιβλίο της σειράς των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ «Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο», του αχτύπητου δίδυμου Γιώργου Κωνσταντινίδη και Σωτήρη Μητρούση βρέθηκε στο γραφείο της Κάλλης.  Η νέα περιπέτεια που θα ζήσει ο  καλυτεροχειρότερος ντετέκτιβ του κόσμου αυτή τη φορά είναι «Μια απαγωγή σε καλλιστεία…»
Τα καλλιστεία δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους... είναι και για τους σκύλους! Ειδικά αν λαμβάνει μέρος το σκυλάκι της αγαπημένης σου, πρέπει να συμμετάσχεις κι εσύ. Αν έχεις σκύλο! Αν δεν έχεις... τον βρίσκεις, τον εκπαιδεύεις, τον καθαρίζεις, τον χτενίζεις και λύνεις κι ένα μυστήριο! Απλά πράγματα...
Φαντασία και ρεαλισμός, γέλιο, μυστήριο, γκάφες, έξυπνοι και με χιούμορ διάλογοι, ατακαδόρικο, ρεαλιστικό, ψυχαγωγεί, διασκεδάζει αλλά και προβληματίζει τον μικρό αναγνώστη.
Οι εικόνες- σκίτσα συμπληρώνουν  το κείμενο, δίνοντάς του ένα παιχνιδιάρικο ύφος.
Ένα βιβλίο για παιδιά από 8 ετών και πάνω, που μόλις το πιάσουν στα χέρια τους θα το διαβάσουν μονορούφι! Γιατί πολύ απλά συγγραφέας και εικονογράφος καταφέρνουν να μην κουράσουν τον αναγνώστη, στο σημείο να θέλουν να αναζητήσουν και επόμενο τίτλο της σειράς.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news