Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Εύκολες και φυσικές θεραπείες για τους μύκητες των ποδιών…



Οι μύκητες στα πόδια είναι ίσως ένα από τα πιο εκνευριστικά...
θέματα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος, καθώς πέρα από την άσχημη όψη που δίνουν στα πόδια, τους συνοδεύει μια εξίσου άσχημη μυρωδιά. Ειδικά δε το καλοκαίρι, που το σώμα ιδρώνει ακόμα πιο πολύ, τα πράγματα χειροτερεύουν, σύμφωνα με το e-radio.gr
Ευτυχώς όμως, όπως και για τόσα άλλα, υπάρχει λύση και για αυτό το θέμα και μάλιστα πολύ εύκολη, φυσική και μπορείτε να την εφαρμόσετε ολομόναχοι, στο σπίτι σας.
Πάμε να δούμε αναλυτικά, ποιες είναι οι φυσικές θεραπείες που θα σας απαλλάξουν από τους μύκητες στα πόδια.
Λάδι Τεϊόδεντρου
Πρόκειται για ένα αιθέριο έλαιο με αντισηπτικές και αντιμυκητισιακές ιδιότητες. Σε περίπτωση που ένας μύκητας μικρής κλίμακας εμφανιστεί σε κάποιο από τα νύχια σας, μπορείτε να εφαρμόζετε τοπικά με μπατονέτα μια μικρή ποσότητα αυτής της ουσίας, δυο φορές την ημέρα.
Ξύδι
Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να βυθίσετε τα πόδια σας σε ξύδι για 20 λεπτά και να αποχαιρετήσετε τους ενοχλητικούς μύκητες.
Σκόρδο
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το σκόρδο έχει σπουδαίες αντιβακτηριακής και αντιμυκητισιακές ιδιότητες. Μπορείτε να εφαρμόσετε δυο ειδών θεραπείες με βάση το σκόρδο. Είτε να εφαρμόσετε τοπικά μισή σκελίδα, την οποία θα αφήσετε για 30 λεπτά, είτε να το καταναλώσετε από το στόμα, με τη μορφή συμπληρώματος διατροφής.
Έλαιο ρίγανης
Το αιθέριο αυτό έλαιο περιέχει θυμόλη, η οποία είναι γνωστή για τις αντιμυκητησιακές της ιδιότητες. Μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά μια μικρή ποσότητα του εν λόγω ελαίου με ένα βαμβάκι, δυο φορές την ημέρα, σε συνδυασμός με το λάδι Τεϊόδεντρου.
Επιπλέον μια καλή διατροφή, μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη και την καταπολέμιση αυτού του θέματος. Ενδεικτικά:
·        Το γιαούρτι με τα προβιοτικά του
·        Πρωτεΐνη για σωστή ανάπτυξη των νυχιών
·        Σίδηρος για να μεγαλώνουν γρηγορότερα τα νύχια
·        Τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη C και ασβέστιο