Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Τέσσερις Ηρακλειώτες αριστούχοι φοιτητές… στο Ευρωκοινοβούλιο



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν την ευκαιρία...
να γνωρίσουν από κοντά οι τέσσερις αριστούχοι - νυν φοιτητές - Ηρακλειώτες, που πρώτευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του περασμένου καλοκαιριού, στο ταξίδι που οργάνωσε για αυτούς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και προσέφερε ο ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης.
Όπως είχε προαναγγελθεί στην εκδήλωση για την βράβευση των περυσινών επιτυχόντων μαθητών της πόλης στις εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, τα παιδιά ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσουν από κοντά τις διεργασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωκοινοβουλίου, διευρύνοντας τους ορίζοντες για τις γνώσεις τους ως πολίτες, πλέον, της Ελλάδας και της Ε.Ε.
Εκπαιδευτικός η ίδια, τους νέους φοιτητές: Δημήτρη Τσιλίκη, Ανδρέα Σταυρόπουλο, Μαρία Γιαμαλίδη και Φίλιππα Σιαμπλή, συνόδεψε στο ταξίδι τους η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δημ. Σχέσεων, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.
Μαζί με την παρέα των νέων, ξεναγήθηκαν από τους συνεργάτες του κ. Ζαγοράκη, Ηλία Ιορδανίδη και Γιώργο Αθανασιάδη, στους χώρους της Ευρωβουλής, παρακολούθησαν τις διαδικασίες του κοινοβουλίου και γνώρισαν τους ευρωβουλευτές, Έλληνες και ξένους, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τις ερωτήσεις τους για τα ευρωπαϊκά θέματα.
«Θέλαμε να δείξουμε στη νέα γενιά των Ηρακλειωτών, στα φωτεινά μυαλά πάνω στα οποία ποντάρουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο οι θεσμοί, οι δανειστές, τα μέτρα και η λιτότητα. Παραμένει ένας πυρήνας παραγωγής αξιών και Δημοκρατίας, μια ιδέα που ενώνει τους λαούς και δίνει ελπίδα για το αύριο. Νομίζω πως, πλέον, βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Απόδειξη τούτου ο ενθουσιασμός τους σε όλα τα σημεία της επίσκεψης μας. Είμαστε τόσο περήφανοι για τους νέους της πόλης μας…», σχολιάζει η κ. Αϊβατζίδου.
Οι φοιτητές μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τις Βρυξέλλες στον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, ο οποίος υποδέχθηκε την Ηρακλειώτικη αποστολή με την επιστροφή της στην Ελλάδα.