Το
καρπούζι γεμάτο με καροτίνη, η οποία βοηθά να διατηρήσουμε...
τη νεανική μας όψη.
Μία μεγάλη φέτα από καρπούζι (περίπου 180γρ.) καλύπτουμε το 20% των καθημερινών
μας αναγκών που χρειαζόμαστε σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση και
τη διατήρηση του κολλαγόνου.
·
Μειώνει
τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου
·
Τα
καρπούζια είναι πλούσια από λυκοπένιο, γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση.
Με την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λυκοπένιο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης
εγκεφαλικού κατά 20%.
·
«Το
λυκοπένιο βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και μας προστατεύει από
ζημιές που προκαλεί η χοληστερόλη στο αίμα», λέει η διατροφολόγος Σαμ Κρίστι.
·
Τα
φρούτα και λαχανικά με κόκκινη «σάρκα» είναι πλούσια σε αυτό… (freddonews)