Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

«Ο θησαυρός της Εβίτας»… στο γραφείο της Κάλλης


Η Εβίτα με αφορμή την έκθεση που τους έχει βάλει ο δάσκαλος με θέμα...
«ποιος είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» θα ζήσει κάτι μοναδικό, συναρπαστικό, κάτι που θα την κάνει να νιώσει άλλος άνθρωπος.
Μαζί της σ’ αυτό της το ταξίδι, ο γάτος της ο Ζωηρός, μεταφορικό μέσο, μια ελαφίνα με χρυσαφένιο τρίχωμα και σμαραγδένιες, προορισμός τους, ο Υπόγειος Γλωσσολύτης.
Πως θα καταφέρει η φτερωτή ελαφίνα να βοηθήσει την Εβίτα να γράψει την έκθεση της για το σχολείο; Τι θα συμβεί από τη στιγμή που βρεθεί στα σπλάχνα της γης, στον Υπόγειο Γλωσσολύτη; Εκεί που άνθρωποι, ζώα, φυτά  μιλούν μόνο μια γλώσσα.
Η Εβίτα και ο Ζωηρός θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια στον Υπόγειο Γλωσσολύτη, γνωρίζοντας νέους φίλους, την Φτερωτή Ελαφίνα, την Ελπίδα την Πυγολαμπίδα και τον Χρύσανθο το Χέλι. Οι συμβουλές και τα διδάγματά τους θα γίνουν τα μαγικά κλειδιά που θα ανοίξουν τις κλειστές πόρτες στο μυαλό και στην ψυχή της Εβίτας.
Η Ελπίδα η Πυγολαμπίδα θα καταφέρει να ανάψει το φως στην ψυχή της Εβίτας;
Ο Διογένης ο Λαγός θα τις διώξει το άγχος που έχει μέσα της, θα καταφέρει να την πείσει να βαδίζει αργά και προσεχτικά;
Ο Χρύσανθος το Χέλι θα διώξει το φόβο και τις απορίες της; Θα καταφέρει να την πείσει ότι οι αμφιβολίες θολώνουν την κρίση της;
Η Εύη Τσιτιρίδου- Χριστοφορίδου με το βιβλίο της «Ο θησαυρός της Εβίτας», σε εικονογράφηση της Ίρις Σαμαρτζή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ, βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να συμφιλιωθούν με τα συναισθήματά τους, το περιβάλλον τους και στην καθημερινότητά τους.
Ο μαγικός- πολύχρωμος- φανταστικός κόσμος που μεταφέρετε η Εβίτα μαζί με το γάτο της, εξάπτει την φαντασία του μικρού αναγνώστη, δημιουργώντας του πληθώρα εικόνων, αισθήσεων, μυρωδιών και συναισθημάτων.
Η συγγραφέας χρησιμοποιώντας και πεζό και ποιητικό λόγο, εμπλουτισμένο με πολλά επίθετα, συνθέτει πολλές εικόνες, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, που θα βοηθήσουν τον μικρό αναγνώστη να βρει  το δικό του θησαυρό, το θησαυρό που κρύβει μέσα του.


Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

www.aylogyros news.gr