Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

5 βήματα για να χτίσετε μαζί με τα παιδιά ένα επικό κάστρο στην παραλία…


Αυτό το καλοκαίρι εσείς και τα παιδιά σας θα γίνεται...
ειδήμονες στην κατασκευή κάστρου με άμμο…
Δείτε βήμα ­ βήμα πως θα "οικοδομήσετε" το εντυπωσιακότερο κάστρο της παραλίας.
1. Κάντε ένα βουνό από άμμο
Διαλέξτε ένα σημείο στην ακτή για να φτιάξετε ένα γιγαντιαίο βουνό από άμμο. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ή πάρτε ένα φτυάρι.
2. Προσθέστε άφθονο νερό
Βάζοντας νερό στην άμμο δημιουργείται ένα σταθερό μείγμα. Οι μικροσκοπικοί κόκκοι ενώνονται, σχηματίζοντας ένα μείγμα... τσιμέντου. Γεμίστε λοιπό το βουνό που φτιάξατε με νερό. Πώς; Κάντε ένα ηφαίστειο! Υποθέστε πως η κορυφή είναι ένας κρατήρας και ρίξτε σιγά - ­σιγά νερό με ένα κουβαδάκι ή με ένα κύπελλο. Ρίξτε μέχρι να σταματήσει το νερό να τρέχει και να έχει απορροφηθεί από την άμμο.
3. Φτιάξτε πύργους
Τώρα που έχετε ένα ίδρυμα, ακολουθώντας τη μέθοδο της τηγανίτας. Πάρτε μια σέσουλα με τη σούπερ­ υγρή άμμο και τοποθετήστε τη μία φτυαριά πάνω στην άλλη. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε ένα ωραίο, ψηλό πύργο (δεν θα έχει ακόμα άψογη μορφή).
4. Διαμορφώστε το κάστρο
Αφού έχετε κάνει το πλαίσιο, τώρα πρέπει να δώσετε το σχήμα. Ξεκινήστε από την κορυφή, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή ένα πλαστικό μαχαίρι για να σχηματίσετε τη στέγη και να εξομαλύνετε τους τοίχους του πύργου.
5. Γίνετε δημιουργικοί!
Χρησιμοποιήστε ό, τι έχετε σε κοντινή απόσταση για να προσθέσετε λεπτομέρειες στο περίφημο δημιούργημά σας: Ένα πλαστικό πιρούνι με δόντια που θα αφαιρέσετε θα κάνει όμορφες τις κορυφογραμμές, ένα παλιό στυλό ή οδοντογλυφίδες μπορεί να γίνουν εύχρηστα αντικείμενα για το κάστρο, όπως επίσης τα όστρακα και τα φύκια θα δώσουν μια πραγματικά μοναδική αίσθηση. Με ένα κουτάλι δώστε τοξωτό σχήμα στις πόρτες, και χρησιμοποιήστε τη λαβή του για να φτιάξετε τα παράθυρα.

Τώρα καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και αφεθείτε στα επιφωνήματα χαράς των παιδιών σας αλλά και τα έκπληκτα βλέμματα των λουώμενων… (baby)