Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Δεληκάρης…


Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που μεγαλούργησε τη δεκαετία του ’70 και του 80’, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις και με τη φανέλα της Εθνικής...

εισήχθη στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». 
Στο πλευρό του βρίσκεται η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και ο πρόεδρος της, Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν έμαθε το θέμα ζήτησε να γίνει ό,τι καλύτερο για την παλιά δόξα των Πειραιωτών που περνάει δύσκολες ώρες.
Το μεγαλύτερο «10άρι» που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα χαρακτηρίστηκε ως ο Έλληνας Τζορτζ Μπεστ. 
Ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας των "ερυθρόλευκων", που δημιούργησε ο αείμνηστος πρόεδρος Νίκος Γουλανδρής, με την οποία κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα: 1972-73, 1973-74 και 1974-75 και τρία Κύπελλα Ελλάδας: 1971, 1973, 1975.
Την περίοδο 1977-1978 ήρθε σε προστριβή με το σύλλογο εξαιτίας της δυσαρέσκειάς του για το γεγονός ότι το περιβραχιόνιο του αρχηγού δόθηκε στον Κώστα Αϊδινίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε "καραντίνα" και από τις 8 Ιανουαρίου ως το τέλος του πρωταθλήματος δε χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Το καλοκαίρι του 1978 βλέποντας πως δεν έχει μέλλον στον Ολυμπιακό αποφάσισε να μετακινηθεί από το λιμάνι στον μεγάλο αντίπαλο Παναθηναϊκό, απόφαση για την οποία αργότερα δήλωσε μετανιωμένος.
Η μεταπήδηση του Γιώργου Δεληκάρη από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίστηκε ως «Η μεταγραφή της δεκαετίας» και αναφέρθηκε ως πρώτο θέμα στα εξώφυλλα των εφημερίδων της εποχής εκείνης.


Έπαιξε ως το 1982, οπότε αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του σε ηλικία μόλις 31 ετών. Σημαντική στιγμή του με τον Παναθηναϊκό ο νικηφόρος με 4-2 αγώνας εναντίον της Γιουβέντους στο Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στον οποίο είχε καταπληκτική απόδοση και σκόραρε. Με τον Παναθηναϊκό αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας το 1982… (protothema)