Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τα ελληνόπουλα κόβουν ποτό και τσιγάρο και ξεκινούν χασίς από τα 15!!!


Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της πανελλήνιας έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, σύμφωνα με τα οποία οι έφηβοι...

προτιμούν το χασίς από το αλκοόλ και το τσιγάρο.
Πιο αναλυτικά, η μελέτη που αφορά παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών αποδεικνύει ότι 1 στους 3 δεκαπεντάχρονους έχει καπνίσει τσιγάρο, 1 στους 5 κάπνισε ένα μήνα από την έρευνα, ενώ 1 στους 8 έχει μεθύσει το ίδιο διάστημα για μια φορά.
Ωστόσο, μειωμένο παρατηρείται τόσο το κάπνισμα όσο και η χρήση αλκοόλ. Σε αυτό φαίνεται πως έχει συμβάλλει η οικονομική κρίση και αύξηση των τιμών πώλησης αυτών των προϊόντων αλλά και οι καμπάνιες που έχουν γίνει κατά αυτών των εξαρτήσεων.
Από την άλλη πλευρά, αυξημένο είναι το ποσοστό των εφήβων που έχει δοκιμάσει ή συνεχίζει να κάνει χρήση κάνναβης. 

Ένας στους δέκα 15χρονους (9,6%) απάντησε ότι έχει κάνει χρήση κάνναβης, τη δημοφιλέστερη ουσία χρήσης στον εφηβικό πληθυσμό, σχεδόν οι μισοί εξ αυτών (4,9%) είχαν κάνει χρήση τις τελευταίες 30 ημέρες. Αγόρια και μαθητές της Αττικής και Θεσσαλονίκης αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό χρήση κάνναβης, συγκριτικά με τα κορίτσια και το σύνολο των λοιπών περιοχών της χώρας, αντίστοιχα... (iatros4u)