Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

12 μικρά & απίστευτα… που σου χαρίσουν χρόνια!!!


Όχι, δεν θα σου πούμε πάλι τα αυτονόητα: κόψε το τσιγάρο, το ποτά και τα ξενύχτια και γίνε υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής για να ζήσεις περισσότερο. Απλά θα μοιραστούμε μαζί σου όλα εκείνα που δεν υποψιάζεσαι ότι...

μπορεί να σου χαρίσουν χρόνια!
1. Γελάς συχνά
Τι λέει η έρευνα: Ο μηχανισμός του γέλιου από τη μία τονώνει το καρδιαγγεικακό σύστημα και από την άλλη χαλαρώνει και μειώνει το στρες. Εκτός ότι είναι ένα καλό αγχολυτικό μέσο σε βοηθάει να βλέπεις την θετική πλευρά της ζωής.
Τι κερδίζεις: +1 χρόνο
2. Τρως πρωϊνό
Τι λέει η έρευνα: Τα άτομα που τρώνε πρωϊνό (και όταν λέμε πρωϊνο δεν εννοούμε έναν σκέτο καφέ), διατηρούν ικανοποιητικά επίπεδα ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και ξεκινούν τη μέρα τους ασπαζόμενη μια πολύ υγιεινή συνήθεια, κάνοντας δηλαδή  την καλύτερη αρχή στην καθημερινότητά τους.
Τι κερδίζεις: +2 χρόνια
3.Έχεις τετράποδο φίλο
Τι λέει η έρευνα: Η επαφή με τα κατοικίδια ρίχνει την καρδιαγγειακή πίεση και γενικά είναι προστάτης της υγείας της καρδιάς. Επίσης οι άνθρωποι που ζουν με κατοικίδια αναρρώνουν πιο γρήγορα από ασθένειες και υποφέρουν λιγότερο από κατάθλιψη. 
Τι κερδίζεις: +2 χρόνια
4. Αγαπάς τα διαλείμματα
Τι λέει η έρευνα: Άτομα που φροντίζουν να αποφορτίζονται μέσα στη μέρα από το στρες της καθημερινότητας κάνοντας διαλείμματα και κατά προτίμηση ποιοτικά έχουν καλύτερη διαχείριση του άγχους που είναι ένας πολύ επιβαρυντικός παράγοντας της υγείας.
Τι κερδίζεις: +3 χρόνια
5. Έχεις ενεργή σεξουαλική ζωή
Τι λέει η έρευνα: Το συχνό σεξ συντελεί στην καλή υγεία της καρδιάς ενώ όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Με την προϋποθεση φυσικά ότι τηρούνται οι κανόνες του ασφαλούς σεξ.
Τι κερδίζεις: +4 χρόνια
6.Βλέπεις συχνά τους  φίλους σου
Τι λέει η έρευνα: τα άτομα με κοινωνικούς δεμούς και  φίλους και οι ιδίαιτερα αυτά που έχουν καλούς φίλους που τους ενθαρρύνουν σε σωστές αποφάσεις και σωστές συνήθειες ζουν περισσότερο από εκείνους που έχουν τάσεις απομόνωσης ή έχουν περιορισμένες κοινωνικές επαφές. Δεν αρκεί όμως να έχεις μόνο φίλους! Πρέπει να φροντίζεις να του βλέπεις συχνά!
Τι κερδίζεις: +4 χρόνια
7. Είσαι πάντα στο πόδι
Τι λέει η έρευνα: η άσκηση συντελεί στην καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία ενώ στην περίπτωση των γυναικών συγκαταλέγεται ως καλό μέτρο πρόληψης του καρκίνου του μαστού και της οστεοπόρωσης. Επιπλέον συντελεί στην ευεξία προστατεύοντας από την κατάθλιψη. Ακόμα όμως κι να δεν γυμνάζεσαι συστηματικά σε κάποιο γυμναστήριο, μπορείς να επωφεληθείς φροντίζοντας να περπατάς συστηματικά, να κάνεις ποδήλατο ή άλλες κινητικές δραστηριότητες που σε κρατούν μακριά από τον καναπέ.
Τι κερδίζεις: +5 χρόνια
8. Προσέχεις το χαμογέλο σου
Τι λέει η έρευνα: Τα άτομα με καλή στοματική υγιεινή που βουρτσίζουν συστηματικά τα δόντια τους και δεν αμελούν τις καθιερωμένες επισκέψεις στον οδοντίατρο κινδυνεύουν λιγότερα από καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτη και λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Τι κερδίζεις: +6 χρόνια
9. Έχεις βρει το άλλο σου μισό
Τι λέει η έρευνα: Τα παντρεμένα ζευγάρια και γενικά τα άτομα με σταθερό σύντροφό στη ζωή τους είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο απ’ ότι οι ανύπανδροι, χωρισμένοι ή μοναχικοί.
Τι κερδίζεις: +7 χρόνια
10.Πηγαίνεις στην εκκλησία
Τι λέει η έρευνα : Τόσοι οι άνθρωποι που προσεύχονται και επισκέπτονται συχνά την εκκλησία αλλά και εκείνοι έχουν  ενεργή συμμετοχή σε δρώμενα όπως  φιλανθρωπικές αποστολές και εράνους έχουν πιο αυξημένο προσδόκιμο ζωής.
Τι κερδίζεις: +7 χρόνια
11. Αγαπάς τα παιχνίδια
Tι λέει η έρευνα: Οτιδήποτε εξασφαλίζει νοητική άσκηση στο μυαλό όπως το να παίζεις χαρτιά ή ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή να λύνεις σταυρόλεξα και soduku είναι καλό μέτρο πρόληψης της άνοιας.
Τι κερδίζεις:+ 8 χρόνια.
12.Βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο
Τι λέει η έρευνα: οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι πιο υγιείς και να αναρρώνουν πιο γρήγορα από ασθένειες ή τραύματα ακόμα κι όταν αυτά είναι σοβαρά.

Τι κερδίζεις: +9 χρόνια.. (formamag)