Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στο 68ο Φεστιβάλ Καννών!!!

Γράφει ο Γιώργος Ρούσσος


Ανακοινώθηκε πριν λίγο το επίσημο πρόγραμμα του 68ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης Τιερί Φρεμό, 1.854 υποβλήθηκαν φέτος στο Φεστιβάλ. Εξ αυτών μόλις...

δεκαεφτά (17) ταινίες συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Ανάμεσα του και η νέα δημιουργία του Γιώργου Λάνθιμου: «The Lobster» (2015).
Ανακοινώθηκε πριν λίγο το επίσημο πρόγραμμα του 68ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης Τιερί Φρεμό, 1.854 υποβλήθηκαν φέτος στο Φεστιβάλ. Εξ αυτών μόλις δεκαεφτά (17) ταινίες συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Ανάμεσα του και η νέα δημιουργία του Γιώργου Λάνθιμου: «The Lobster» (2015).
Το 2009 ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, πραγματοποιούσε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» (Un Certain Regard). Ένα σπουδαίο φιλμ που απέσπασε παράλληλα και μία υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Έχοντας μεσολαβήσει το 2011 το φιλμ «Αlps» (Alpis), το οποίο παρουσιάστηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, ο Έλληνας σκηνοθέτης, επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία «The Lobster»(2015), στην θρυλική Κρουαζέτ και σ' ένα Φεστιβάλ το οποίο πλέον το γνωρίζει καλά.
Το «The Lobster» αφορά μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σ' ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε σαράντα πέντε (45) ημέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σ' ένα ζώο της επιλογής τους και κατόπιν απελευθερώνονται στο δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το ξενοδοχείο στο δάσος, εκεί όπου ζουν οι μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Τα γυρίσματα της ταινίας «The Lobster» πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία με πρωταγωνιστές τους: Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φάρελ, Λεά Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι, Μπεν Γουίσο, Αριάν Λαμπέντ και την Αγγελική Παπούλια… (tvxs.gr)