Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Μαρία Κάλλας- Αριστοτέλης Ωνάση: Η ιστορία μιας ολέθριας σχέσης


O Ωνάσης και η Mαρία Kάλλας γνωρίζονται τον Ιούνιο του 1957 σε ένα πάρτι της κοσμικογράφου Έλσας Mάξγουελ, στο κρουαζιερόπλοιο «Χριστίνα». Μέχρι να τελειώσει το πάρτι ο Ωνάσης που τότε ήταν παντρεμένος με την Τίνα Λιβανού θα την κλέψει κυριολεκτικά από τον τότε...

σύζυγο της Μενεγκίνι .Ο έρωτας τους που έμεινε στην ιστορία, μόλις άρχιζε. H Mαρία Kάλλας δίνει στον Ωνάση αυτό που δεν μπορούσε να αποκτήσει με όλα τα χρήματα του κόσμου: Το διαβατήριο για την είσοδο του στους κύκλους της μεγάλης τέχνης και διανόησης. Γίνονται σε μια νύχτα παγκοσμίως το αγαπημένο θέμα δημοσιογράφων. Οι εφημερίδες γνώριζαν, ότι οι αναγνώστες ήθελαν να μάθουν τα πάντα για την περιπετειώδη σχέση της ντίβας με τον Έλληνα κροίσο. Όταν η Μαρία Κάλλας εμφανιζόταν στο πλάι του Ωνάση γίνονταν παγκοσμίως το πρώτο θέμα σε εφημερίδες και περιοδικά.
Η Μαρία Κάλλας δεν έδινε ποτέ συνεντεύξεις σε Έλληνες. Έλεγε πώς δεν γνώριζαν από όπερα και ήξερε ότι θα την ρώταγαν μόνο για τη σχέση της με τον Ωνάση. Τέτοια δημοσιότητα δεν την ήθελε. Ωστόσο, δεν θα αργήσει η ώρα που κι εκείνη θα νιώσει προδομένη. Πιστεύει πως το διαζύγιο του Aριστοτέλη και της Tίνας Λιβανού το 1959 ανοίγει το δρόμο για τον δικό τους γάμο. Ο Έλληνας Κροίσος όμως είχε ήδη κατακτήσει ένα σημαντικό έπαθλο που του εξασφάλιζε μεγαλύτερη δόξα και προβολή. Την Τζάκι Κένεντι . Η «εθνική χήρα της Αμερικής» έχει τόση εξουσία, που μπορεί να σβήσει, ακόμα και τη φωνή της κορυφαίας σοπράνο στον πλανήτη.
Σε ένα πάρτι με καλεσμένους τους Κένεντι και φυσικά την Τζάκι πάνω στη θαλαμηγό η Μαρία Κάλλας κατάλαβε πως όλα είχαν τελειώσει ανάμεσα σε αυτήν και τον Άρη, όταν τον είδε να κοιτάζει την πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών όπως ακριβώς κοίταζε εκείνη πριν εννέα χρόνια. Την επόμενη μέρα θα μαζέψει τα πράγματα της και θα φύγει.
Η Κάλλας απίστευτα ερωτευμένη με τον Ωνάση έπεσε σε κατάθλιψη. H φωνή της χάνεται, μετατρέπεται για πάντα σε λυγμό καθώς ο Ωνάσης επιλέγει να κατακτήσει την Αμερική και το αίσιο τέλος του τρίχρονης σχέσης του με την Tζάκι Kένεντι γίνεται τον Ιούλιο του 1968 «ο γάμος του αιώνα».
H Kάλλας αποσύρεται για το υπόλοιπο της ζωής της στη μοναξιά της. Λίγα χρόνια αργότερα όμως και ο Ωνάσης θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για όλα αυτά που απέκτησε. Τον Σεπτέμβριο του 1973 χάνει τον αγαπημένο του γιο Αλέξανδρο σε αεροπορικό δυστύχημα σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους για τον Κροίσο. θα παραιτηθεί από τα πάντα και θα αρρωστήσει βαριά από μυασθένεια.

O Ωνάσης θα πεθαίνει τον Μάρτιο του 1975 σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου Victor Hugo στο Παρίσι , λίγα τετράγωνα από το διαμέρισμα της Mαρίας Kάλλας, η οποία τον επισκεπτόταν συχνά. Θα τον ακολουθήσει δυο χρόνια μετά λίγο πριν κλείσει τα 54 χρονιά. Πεθαίνει από καρδιακή ανακοπή πληγωμένη από τον έρωτα , και έχοντας χάσει πια την φωνή της… (joytv)