Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ο Άρη Λυχναράς o σκηνοθέτης του «Πρωινό mou», η έκθεση φωτογραφίας «Νυχτερινή βάρδια» και το ιστορικό πλοίο Ηellas Liberty!!! (foto)


Την Πέμπτη 23 Μαϊου 2013, στις 7.30μ.μ., πάνω στο ιστορικό πλοίο Ηellas Liberty εγκαινιαστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Άρη Λυχναρά με τίτλο: "Νυχτερινή βάρδια", μια έκθεση...

φωτογραφίας που παρουσιάζεται μέσα στα αμπάρια ενός ιστορικού πλοίου, το οποίο αποτελεί το πρώτο έκθεμα της "Πολιτιστικής Ακτής" του Πειραιά, με ευθύνη του ΟΛΠ.


Το Hellas Liberty είναι ένα από τα τρία πλοία τέτοιου τύπου που έχουν διατηρηθεί ως μουσεία στον κόσμο. Στους χώρους που κάποτε ήταν γεμάτοι φορτίο για τις ανάγκες των συμμάχων στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο, και γεμάτο με μνήμες του πολέμου, όταν χρησιμοποιήθηκε για την πόντιση αγωγού πετρελαίου στο στενό της Μάγχης μετά την απόβαση της Νορμανδίας, από τις 23 Μαϊου παρουσιάζεται η δεύτερη κατά σειρά ατομική έκθεση του Άρη Λυχναρά, μετά την έκθεση 140° στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το 2009.


Σ' ένα πλοίο ιστορικό που κάποτε μετέφερε την "ελευθερία" στην Ευρώπη σε καιρό πολέμου, αν και σταματημένο γίνεται σήμερα ένας πυρήνας, ένα όχημα μεταφοράς ιδεών, συνύπαρξης και διαλόγου. Αυτό που κάποτε μετέφερε ελπίδα για ζωή σήμερα αν και στάσιμο μεταφέρει ιδέες κι εμπνέει τον Άρη Λυχναρά και μας καλεί να δούμε με τις φωτογραφίες του τον Πειραιά τη νύχτα.


Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΟΛΠ... (inews)


...να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Άρη μας με την προτροπή να συνεχίζει να εκπλίσει ευχάριστα τον κόσμο με τις δουλειές του!!!