Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

36η Γιορτή Βιβλίου... βιβλιοφιλίας


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Αττικής και ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α) διοργανώνουν Γιορτή Βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως από τις 24 Μαΐου έως...

και τις 9 Ιουνίου 2013. Σκοπός της 36ης Γιορτής Βιβλίου είναι η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα βιβλιοφιλίας.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί πλήθος παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ. κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα ‘Βιβλία που έγιναν ταινίες’, θεατρικές παραστάσεις, ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά, έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας κλπ), ενώ το κοινωνικό μήνυμα της φετινής έκθεσης είναι: «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη».
Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συγκέντρωση βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη Φολέγανδρο, καθώς επίσης και της ενίσχυσης των βιβλιοθηκών των Γυναικείων Φυλακών Θήβας και του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού... (enimerosi24)