Τρίτη 28 Μαΐου 2013

"Ξέφραγο αμπέλι" το αεροδρόμιο Μυκόνου!!!


Παράνομα γραφεία, ανεπαρκείς έλεγχοι των φορτίων που μεταφέρουν ιδιωτικά αεροσκάφη και καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας στοιχειοθετούν τα όσα παράδοξα συμβαίνουν...

στον αερολιμένα της Μυκόνου, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.
Οι αρμόδιες Αρχές «κάνουν τα στραβά μάτια» σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος εμφανίζεται να κατέχει γραφείο επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο του νησιού τουλάχιστον πέντε χρόνια, χωρίς να έχει καν άδεια!
Μάλιστα, φέρεται να «κρύβει» το συγκεκριμένο γραφείο πίσω από άλλη εταιρεία που εκπροσωπεί ο ίδιος και έχει παρόμοια δραστηριότητα.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι επικεφαλής του αεροδρομίου γνωρίζουν για τη δραστηριότητά του, ωστόσο δεν έχουν κάνει καμία κίνηση προκειμένου να τον απομακρύνουν.
Παρόλο που οι καταγγελίες είναι πολλές, οι ελεγκτικές Αρχές τηρούν μέχρι στιγμής σιγήν ιχθύος.

Η αναφορά
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από αναφορά-καταγγελία που έφθασε στο γραφείο του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου στις 18 Μαΐου 2013.
Σε αυτήν αναφερόταν ότι ο επιχειρηματίας διατηρεί γραφείο επίγειας εξυπηρέτησης στον αερολιμένα Μυκόνου τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, από τη λειτουργία του οποίου κερδίζει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.
Πρόκειται για γραφείο το οποίο συνεργάζεται με αεροπορικές εταιρείες εκτελώντας υπηρεσίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών (δηλαδή κανονίζει το πότε μπορεί να προσγειωθεί ένα αεροσκάφος, πότε θα πρέπει να αναχωρήσει, τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο Τελωνείο, στην Εφορία κ.ά.).
Όπως αναφέρεται στην αναφορά, «Ο επιχειρηματίας ασκεί επιχείρηση επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, καρπούμενος το 80% περίπου των ιδιωτικών πτήσεων». Δηλαδή, το γραφείο του εξυπηρετεί τις περισσότερες πτήσεις την ώρα που δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.
Όπως εξηγούν στελέχη της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας μιλώντας στο zougla.gr, η δραστηριότητά του είναι παράνομη, καθώς δεν διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
«Δεν έχει άδεια, πράγμα που σημαίνει δεν έχει το δικαίωμα να μπαίνει στον χώρο όπου προσγειώνονται και απογειώνονται τα αεροσκάφη ή να διαθέτει γραφείο επίγειας εξυπηρέτησης» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η ταύτιση των εταιρειών
Από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, προκύπτει ότι ο επιχειρηματίας, προκειμένου να αποφεύγει τις «κακοτοπιές» του νόμου, «κρύβει» τις δραστηριότητές του πίσω από άλλη, μεγάλη, εταιρεία - την οποία εκπροσωπεί - που δραστηριοποιείται σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια της χώρας.
Δηλαδή, με «κάλυμμα» την εταιρεία όπου εργάζεται (η οποία δεν έχει αποσαφηνιστεί αν γνωρίζει για τις δραστηριότητές του), εξυπηρετεί τα συμφέροντα του γραφείου που παρανόμως διατηρεί στο ισόγειο του αεροδρομίου.
Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα τηλέφωνα του γραφείου του είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Όταν κάποιος καλέσει τον αριθμό, η υπάλληλος -με σπαστά Ελληνικά- τον ενημερώνει ότι έχει καλέσει στο γραφείο του επιχειρηματία και όχι στην εταιρεία που αυτός εκπροσωπεί.

Γνωρίζουν, αλλά σιωπούν

Πληθώρα ερωτημάτων εγείρεται από το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι του αεροδρομίου, οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να ελέγχουν τη νομιμότητα των επιχειρήσεων εντός του αερολιμένα, αντί να κλείσουν το γραφείο του επιχειρηματία, το αναγνωρίζουν ως νόμιμο… (sigmalive)