Αν αποφεύγετε τα
γαλακτοκομικά προϊόντα, οι γρανίτες...
δεν αποτελούν πλέον τη μοναδική σας επιλογή.
Μπορείτε να
δημιουργήσετε το δικό σας χειροποίητο και υγιεινό vegan παγωτό, χρησιμοποιώντας
ελάχιστα υλικά και αρωματικό καφέ που θα χαρίσει μία ιδιαίτερη γεύση στο
δροσιστικό γλυκό σας.
Το μυστικό συστατικό
για κρεμώδες παγωτό με πλούσια υφή είναι το γάλα καρύδας. Αποτελεί ιδανική βάση
για τη δημιουργία ενός καλοκαιρινού γλυκού και συμβάλλει στο να μην παγώνει
υπερβολικά όσο το διατηρείτε στην κατάψυξη.
Υλικά
-⅓ φλ. μεσαίου μεγέθους
αλεσμένους κόκκους καφέ
- 2½ φλ. γάλα καρύδας
-¼ φλ. σιρόπι σφενδάμου
-¼ φλ. αγαύη
-1 κουταλάκι εκχύλισμα
βανίλιας
-Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
-Τοποθετήστε τον καφέ
και το γάλα καρύδας σε ένα μπολ.
-Καλύψτε αυτό το μίγμα
και βάλτε το στο ψυγείο για ένα βράδυ ή τουλάχιστον για 12 ώρες ή περισσότερο.
-Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι
για να αφαιρέσετε τους κόκκους από το γάλα καρύδας. Εάν διαπιστώσετε ότι το
γάλα έχει διαχωριστεί και υπάρχει ένα στρώμα κρέμας στην κορυφή, ανακατέψτε το
και αφήστε το να ζεσταθεί ώστε να ομογενοποιηθεί πριν τον σουρώσετε.
-Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ
υψηλής ταχύτητας για να αναμίξετε τον καφέ, το γάλα καρύδας, το σιρόπι
σφενδάμου, την αγαύη, τη βανίλια και το αλάτι.
-Προσθέστε το μίγμα
στον παρασκευαστή παγωτού και ανακατέψτε το σύμφωνα με τις οδηγίες του
κατασκευαστή.
Οι περισσότερες μηχανές
χρειάζονται 10 έως 15 λεπτά, ανάλογα με τη θερμοκρασία του μίγματος. Στη
συνέχεια, μεταφέρετε το παγωτό σε ένα μεγάλο δοχείο και καταψύξτε το για
τουλάχιστον 5 έως 6 ώρες.
Πηγή:
mindbodygreen.com