Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Δροσιστικό επιδόρπιο με λίγες θερμίδες & μεγάλη θρεπτική αξία – Πώς θα το φτιάξετε



Αν θέλετε ένα δροσιστικό και θρεπτικό γλυκό...
και μάλιστα με λίγες θερμίδες, σας έχουμε τη λύση.

Παγωτό από γιαούρτι και ροδάκινα.
Σύμφωνα με τη Linda Van Horn, διατροφολόγο και επικεφαλής του Τμήματος Διατροφής στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο, πρόκειται για ένα νόστιμο επιδόρπιο με λίγες θερμίδες, πλούσιο σε πρωτεΐνες, κάλιο και ασβέστιο, εύκολο στην παρασκευή του και ιδανικό για μεγάλους και παιδιά.
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά: λίγο μέλι, 450 γραμμάρια κατεψυγμένα ροδάκινα και ένα φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά και πρόσθετα.
Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη Α και φυτικές ίνες.
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα ροδάκινα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή κομπόστα, αλλά και κάποιο άλλο φρούτο όπως φράουλες, βατόμουρα, μάνγκο, ανανά ή παπάγια.
Τοποθετήστε 1 1/2 φλιτζάνι ροδάκινα, το γιαούρτι και το μέλι στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε τα υλικά για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα φρούτα αφού τα κόψετε σε μικρά κομμάτια.
Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια μοιράστε το υλικό σε φόρμες σιλικόνης για παγωτό ξυλάκι.
Βάλτε τις φόρμες στην κατάψυξη να παγώσουν για ένα βράδυ.
Όταν έρθει η ώρα να καταναλωθούν, αφήστε τις φόρμες για λίγη ώρα κάτω από τρεχούμενο νερό, προκειμένου να βγάλετε πιο εύκολα τα ξυλάκια.
Αν δεν έχετε φόρμες για παγωτό ξυλάκι, μοιράστε το υλικό σε παγοκύστες. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο κάθε κύβου. Αφού παγώσουν, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και βγάλτε τα παγωμένα παγωτοκυβάκια!

Πηγή: healthday.com