Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Έτσι έχουν οι ειδήσεις: Ψεκάστε, σκουπίστε, τον σκοτώσατε…



Αλλά μόνο για 90 μέρες κρατάει η δράση του σπρέι...
που έβγαλαν στην κυκλοφορία στο Χονγκ Κονγκ… σκορπίζοντας ελπίδα σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα στη χώρα μας, οι εφημερίδες γράφουν τα δικά τους, μιας κάθε μια από αυτές κάποια έμμεση ή άμεση σχέση έχει με την εξουσία, με την καλή πάντα έννοια.
Έτσι, η «Καθημερινή» κάνει λόγο για τα "αγκάθια" που υπάρχουν στην άρση των μέτρων και δεν είναι λίγα, όπως για παράδειγμα για το άνοιγμα των σχολείων, των εκκλησιών και πάει λέγοντας.
Στα «Νέα» θα διαβάσει κάποιος για το τι θα γίνει με το ωράριο στις εργασίες αλλά και με το μισθό, αν είναι όλος ή θα βγει κουτσουρεμένος, φαγωμένος από τον κορωνοϊό!!!
«Η εφημερίδα των συντακτών» φωνάζει «Ανοίξτε τώρα τη Βουλή», πιθανόν γιατί μπορεί να υπάρχει πληροφορία πως κάποιος μέσα έχει κλειστεί…
Σοβαρές είναι οι επιφυλάξεις την «Αυγής» για τα σχολεία, ελπίζοντας πως ο πρωθυπουργός θα μελετήσει πάλι το θέμα και δεν θα τινάξει τα πάντα στον αέρα, επιτρέποντας ν’ αρχίσει από κοντά η διδασκαλία.  
Έρχεται δουλειά, γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος» για 5.891 συνανθρώπους μας, καθώς ο κορωνοϊός έχει απαιτήσεις και έτσι το κράτος ψάχνει να βρει λύσεις…
Αυτά και άλλα λοιπόν είναι τα σημερινά νέα, με τις αντοχές όλων μας να χτυπάνε κόκκινο… βλέποντας πως καθυστερεί ν’ ανάψει το λαμπάκι ώστε να μας επιτραπεί ή να μας δοθεί το δικαίωμα να ξαναζήσουμε ως άνθρωποι.