Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Σε γήπεδα 11 επί 11 θα επιτρέπονται στο εξής οι αγώνες 5 επί 5, για την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων!!!



Μια ενδιαφέρουσα τροποποίηση των περιορισμών...
που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του Covid19 εξετάζει η κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη την αυξημένη διάθεση των πολιτών για άθληση, αλλά και σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τον εκνευρισμό όσων μένουν σπίτι.
Έτσι, με βάση τα όσα εκμυστηρεύτηκε άνθρωπος της κυβέρνησης σε ρεπόρτερ του «Κουλουριού», εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτρέπεται στους πολίτες να παίζουν το αγαπημένο τους άθλημα που δεν είναι άλλο από το ποδόσφαιρο, φυσικά υπό ορισμένες συνθήκες.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, θα επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων 5 επί 5, φτάνει αυτοί να γίνονται σε γήπεδα 11 επί 11, ώστε οι παίκτες να διατηρούν τις απαραίτητες, για την προστασία τους από τον ιό, αποστάσεις. Φυσικά, όπως και με τα ως τώρα μέτρα, η κυβέρνηση θα φροντίσει με τους δικούς της τρόπους να ελέγχει και να τιμωρεί παραδειγματικά τυχόν παραβάτες.
Με βάση το παραπάνω, έχει ήδη δρομολογηθεί η συμμετοχή περίπου 100 αστυνομικών σε σεμινάρια διαιτησίας, στους οποίους κατόπιν εκπαίδευσης, θα ανατίθενται δειγματοληπτικά αγώνες. Στους αγώνες αυτους θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα στις συμμετέχουσες ομάδες, όταν αυτές επιχειρήσουν να αγωνιστούν σε γήπεδα μικρότερα του επιτρεπόμενου, ενώ δε θα λείψουν και οι ποινές εντός παιχνιδιού.
Για παράδειγμα, οι παίκτες που φτύνουν θα τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα χωρίς προειδοποίηση, όπως και όσοι πραγματοποιούν την καθιερωμένη, μέχρι πρόσφατα, χειραψία στην αρχή ή το τέλος του παιχνιδιού. Στις εκτελέσεις φάουλ, το τείχος θα αποτελείται το πολύ από δύο παίκτες, ενώ οι πανηγυρισμοί για τα γκολ θα περιορίζονται σε λεκτικές φιλοφρονήσεις από απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων.
Φυσικά, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν αποστείλει το γνωστό, πλέον, SMS που απαιτείται για την έξοδό από την κατοικία τους χρησιμοποιώντας τον αριθμό 6, αλλά και αναφέροντας το όνομα της ομάδας στην οποία αγωνίζονται για να εξακριβώνεται ότι δεν υπερβαίνονται οι 5 παίκτες ανά ομάδα, ενώ στο απαντητικό SMS θα αποστέλλονται χρήσιμα στατιστικά για τις επιδόσεις του αποστολέα και βαθμολογίες τα οποία θα διατηρούνται σε servers του Υπουργείου.
Όπως πάντα, το «Κουλούρι» παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα κρατά τους ποδοσφαιρόφιλους ενήμερους…