Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

«Αστυπάλαια με λένε»… στο γραφείο της Κάλλης



Τι κρύβουν οι βράχοι που ’ναι σκορπισμένοι στις θάλασσες;

Ποιος φυλάγει την κόρη με την άδολη καλοσύνη στην καρδιά;
Τι σχήμα έχει η καρδιά της, ποια χρώματα αναβλύζει;
Ποιος μπορεί να πει τ’ όνομα του κοριτσιού, ποιος να το αντικρίσει;
Γιατί να γίνει η «αγάπη» φυλακή, γιατί να γίνει φόβος;
«Αστυπάλαια με λένε», της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου,  εικόνες Μαριάννας Φραγκούλη, κυκλοφορεί από εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και μας ταξιδεύει μ’ ένα μύθο στο μαγικό νησί των Δωδεκανήσων την Αστυπάλαια.
Η ιστορία μιας καλοσυνάτης, πανέμορφης κοπέλας, που τραγουδούσε μελωδικά τραγούδια, τη φυλάκισε μέσα στα τείχη του κάστρου ένας τρανός βασιλιάς, γιατί τόλμησε να αρνηθεί να τον ακολουθήσει σε μέρη μακρινά. Καταδικασμένη να ζει έρημη και μοναχή, ώσπου ένα βράδυ πήρε μια μεγάλη απόφαση… και άρχισε το τραγούδι… και έτσι λυτρώθηκε- ελευθερώθηκε…
Η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, μας ταξιδεύει στα πανέμορφα σοκάκια του νησιού, στους ανεμόμυλους, στις εκκλησίες, τις ακρογιαλιές, στις ομορφιές του νησιού με τον ποιητικό της λόγο.
Το πλούσιο λεξιλόγιο, ο περιγραφικός της λόγος στολισμένος με επίθετα συνθέτουν ένα κείμενο που σε ταξιδεύει… Θρύλοι, μύθοι, τραγούδια, παραδόσεις πλέκουν μια ιστορία ρομαντική, τρυφερή, με αισιόδοξα μηνύματα στηριζόμενη στην δύναμη της αγάπης, της ελπίδας και των ονείρων.
Μέρος των  εσόδων του βιβλίου θα δοθούν σε άπορες οικογένειες της Αστυπάλαιας ενώ η έκδοση στηρίζεται από την Interamerican.


Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news