Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Ταξιδεύετε με αυτοκίνητο το καλοκαίρι; Συμβουλές για ασφαλείς διαδρομές!



Πολλοί από εσάς θα ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο...
γι΄ αυτό σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για ασφαλείς διαδρομές.
Ωστόσο, αρκετές καλοκαιρινές συνήθειες κατά τη διάρκεια της οδήγησης θα πρέπει να αποφεύγονται, όχι μόνον γιατί υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και γιατί κατά τη διάρκεια της οδήγησης πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια του οδηγού και όχι μόνο.

Δεν πρέπει να φοράμε σαγιονάρες ή μαγιό
Αν και είναι τα βασικά αξεσουάρ των διακοπών μας, εν τούτοις κάτι τέτοιο δεν πρέπει να υιοθετείται από τους οδηγούς. Για παράδειγμα οι σαγιονάρες όχι μόνο μειώνουν τον έλεγχο του οδηγού στα πεντάλ, αλλά μπορούν να κολλήσουν σε αυτά και να εμποδίσουν την ικανότητα αντίδρασης. Έχετε στο νου σας, πως πλέον μια τέτοια εμφάνιση, επιφέρει αυστηρό πρόστιμο.

Αποφύγετε να οδηγείτε χωρίς μπλουζάκι
Η οδήγηση χωρίς μπλουζάκι (που γίνεται από το 25% των οδηγών σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας) μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση στην αποτελεσματικότητα της ζώνης ασφαλείας.

Προσοχή με τον κλιματισμό
Για να μειωθεί η θερμοκρασία στην καμπίνα αρκεί ο οδηγός να λειτουργήσει τον κλιματισμό, αφού πρώτα ανοίξετε τα παράθυρα για ένα δύο λεπτά για να μπει καθαρός αέρας.

Μην ξεπερνάτε τα επιτρεπόμενα άτομα
Σύμφωνα με τη Seat, θα πρέπει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού -και όχι μόνο- στο όχημα να βρίσκονται τόσα άτομα όσα ορίζει ο κατασκευαστής, καθώς το όχημα θα πρέπει να παρέχει επαρκή ασφάλεια και άνεση.

Πίνετε υγρά
Οι οδηγοί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να παίρνουν τα σωστά υγρά. Νερό και καφές θα βοηθήσει την οδήγησή τους, ενώ το βαρύ φαγητό μπορεί να φέρει υπνηλία και να έχει αρνητικές συνέπειες.

Οι σωστές στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι σημαντικές που ξεκουράζουν τον οδηγό
Η οδήγηση με τον αγκώνα έξω από το παράθυρο είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όμως περιορίζει σημαντικά τις ικανότητες του οδηγού, καθώς αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός δεν έχει και τα δύο του χέρια στο τιμόνι.

Μην ξεχνάτε τα απαραίτητα έγγραφα
Όταν οδηγούμε είναι καλό να έχουμε πάντα στο ντουλαπάκι όλα τα απαραίτητα έγγραφα και την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Ωραία η μουσική, αλλά με μέτρο
Τέλος, όταν οδηγούμε φροντίζουμε να μην έχουμε αρκετά υψηλά την ένταση του ηχοσυστήματος, καθώς θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχουμε πλήρη εικόνα και αντίληψη των πραγμάτων που γίνονται έξω από το όχημα… (travelstyle.gr)