Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

O Δήμος Ηρακλείου Αττικής ανακαινίζει τους παιδικούς σταθμούς του



Νέα χρηματοδότηση για την ανακαίνιση...
των παιδικών σταθμών εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Διαρκής η εκστρατεία αναβάθμισης των δημοτικών δομών
Ακόμα μια χρηματοδότηση για την ανακαίνιση των δημοτικών παιδικών σταθμών πέτυχε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να συνεχίσει να διαμορφώνει το ιδανικότερο δυνατό περιβάλλον φιλοξενίας και φροντίδας για τα μικρά παιδιά της πόλης. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 270.859 ευρώ από σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα διατεθεί για παρεμβάσεις ανακαίνισης των κτιρίων και αναβάθμισης του εξοπλισμού των παιδικών σταθμών ή, τουλάχιστον, όσων έχουν περισσότερη ανάγκη.
Και αυτό γιατί, ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει – και πάλι με χρηματοδότηση 75.000 ευρώ από πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας αυτή τη φορά – στην ανακαίνιση του παιδικού σταθμού της οδού Χρυσοστόμου Βασιλείου ενώ, με την διεκδίκηση πόρων από τα χρηματοδοτικά πακέτα της Περιφέρειας Αττικής, αφενός έχει κατασκευάσει και λειτουργεί τον ολοκαίνουργιο σταθμό της οδού Χρυσανθέμων, αφετέρου ολοκληρώνει, στους επόμενους μήνες, την κατασκευή του νέου παιδικού επί της λεωφόρου Πλαπούτα, για να φιλοξενήσει στις δομές του ακόμα περισσότερα παιδιά της πόλης από τη νέα σχολική χρονιά.
«Η αναβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών είναι μια προσπάθεια διαρκείας καθώς θέλουμε να προσφέρουμε σε κάθε καινούργια γενιά της πόλης τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, ένα δεύτερο σπιτικό, ζεστό και φιλόξενο. Η αναβάθμιση των υποδομών σε συνδυασμό με το άψογο προσωπικό των σταθμών, κάνει τις δομές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πρότυπο στον χώρο της προσχολικής αγωγής», σχολιάζει η πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, Χρύσα Αγγελοπούλου.
«Με την πολιτική μας έχουμε αποδείξει ότι δεν σκεφτόμαστε κόπο ή κόστος όταν έχουμε να κάνουμε με την Παιδεία, με τα παιδιά της πόλης. Με τον σχεδιασμό μας καταφέραμε να καταβάλουμε παραπάνω κόπο και λιγότερο… κόστος, καθώς με σωστό πλάνο διεκδίκησης εξασφαλίσθηκαν κονδύλια για την κατασκευή δύο νέων παιδικών σταθμών και η αναβάθμιση των υφιστάμενων, όλα με χρηματοδότηση, χωρίς να χρεωθούν οι δημότες. Για αυτό, άλλωστε, καταφέραμε από το 2015 κιόλας να κάνουμε τη γενναία μείωση που ισχύει έκτοτε στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών για όλους τους γονείς, μείωση που φτάνει το 20%», τονίζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.