Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Τους στόχους μας πρώτα τους κατακτάμε με το μυαλό μας…



Είναι αναρίθμητες οι ιστορίες των ανθρώπων που...
πέτυχαν τους στόχους τους, με την τεχνική της θετικής επιβεβαίωσης, με την οποία εστίαζαν την προσοχή τους στο επιθυμητό αποτέλεσμα και έκαναν νοερή απεικόνιση της μελλοντικής τους επιτυχίας.
Στο εξής, κάθε φορά που λέτε κάτι αρνητικό, ξαναπείτε το με έναν πιο θετικό τρόπο. Τους στόχους μας πρώτα τους κατακτάμε με το μυαλό μας και έπεται η ρεαλιστική τους επίτευξη, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς, που ο ίδιος θέτει στον εαυτό του.
Η νοερή απεικόνιση και οι θετικές βεβαιώσεις μπορούν να γκρεμίσουν τα εμπόδια στον δρόμο για την επιτυχία σας και να σας απελευθερώσουν, έτσι ώστε να γίνετε πιο δημιουργικοί και να αναπτύξετε τη δυναμική σας, όπως ποτέ δεν είχατε ονειρευτεί.
Μπορείτε να αποκτήσετε θάρρος επιβεβαιώνοντας: «Λύνω όλα τα προβλήματά μου, αντιμετωπίζοντάς τα με θάρρος και με την πεποίθηση ότι μπορώ να τα ξεπεράσω». Μπορείτε να αρχίσετε να αναπτύσσετε πρωτοβουλίες λέγοντας: «Δεν με τρομάζει η κούραση, αλλά η πλήξη. Έχω άφθονα αποθέματα ενέργειας να αντλήσω, όταν το θέλω».
Η ειλικρίνεια μπορεί να αναπτυχθεί επιβεβαιώνοντας: «Είμαι πάντα ειλικρινής με τον εαυτό μου και με τους άλλους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες». Η ζωή σας είναι το γενικό σύνολο των παλαιότερων βεβαιώσεών σας.
Όταν βεβαιώνουμε κάτι, ο νόμος της Ενδυνάμωσης αρχίζει να λειτουργεί υπέρ μας. Πρώτα αναζητάμε τις δυνάμεις και τις αλλαγές, που βεβαιώσαμε, και μετά αρχίζουμε να βλέπουμε στον πραγματικό κόσμο όσα περιμένουμε να δούμε. Αρχίζουμε να ενεργούμε, όπως το άτομο που αποφασίσαμε να γίνουμε.
Ο τρόπος που περπατάμε, ακόμη και η γλώσσα του σώματός μας αρχίζει να αλλάζει. Οι συζητήσεις μας αποκτούν τον αέρα ενός διαφορετικού ατόμου. Αλλάζει κυριολεκτικά η προσωπικότητά μας και αρχίζουμε να ενεργούμε, όπως περιμένουμε να ενεργήσουμε.
Όλοι οι επιτυχημένοι αθλητές προπονούνται στα αθλήματά τους και σωματικά και νοερά. Ένας επιτυχημένος δρομέας δεν χτίζει το μυϊκό του σύστημα μόνο με συνεχή προπόνηση, αλλά έχει στο μυαλό του και την εικόνα ότι νικάει σε όλες τις κούρσες. Αν οι αθλητές δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους να κόβει το νήμα, πριν από τους αντιπάλους τους, δεν έχουν πολλές πιθανότητες να νικήσουν. Πάντα θα βλέπετε τον εαυτό σας νικητή. Ό,τι λέτε στον εαυτό σας, θα συμβεί.
Ποτέ μην σκέφτεστε τι δεν θέλετε να συμβεί. Να σκέφτεστε μόνο όσα θέλετε, ανεξάρτητα από την έκβαση μιας κατάστασης. Ό,τι σκέφτεστε και βεβαιώνετε θετικά είναι συνήθως αυτό που τελικά θα αποκτήσετε.
Από το βιβλίο των Alan & Barbara Pease «Η Απάντηση», Ιβίσκος (tromaktiko.gr)