Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Όταν συναντάς το καλό βιβλίο, το διαβάζεις…

Νέα σειρά: μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ 
Σχεδιάστριες, ζωγράφοι, εξερευνήτριες, επιστημόνισσες, συγγραφείς…
Γυναίκες μοναδικές από τις οποίες έχουμε πολλά να μάθουμε και με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε.
Γυναίκες που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία!
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ήταν στην παιδική ηλικία τους άνθρωποι που διέπρεψαν για το έργο τους και έγιναν πρότυπα για πολλές γενιές;
Δεν είναι υπέροχο ένα βιβλίο να μπορεί να διδάξει στα παιδιά και ειδικά στα μικρά κορίτσια πως κάθε όνειρό τους μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αρκεί να έχουν θάρρος και επιμονή;
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος εμπλουτίζουν με νέους τίτλους τη σειρά εικονογραφημένων βιβλίων με τίτλο μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, η οποία έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 17 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Κάθε βιβλίο της σειράς φιλοξενεί ένα μικρό βιογραφικό τής εκάστοτε πρωταγωνίστριας στο τέλος και οι τρεις νέοι τίτλοι μάς παρουσιάζουν τη Σιμόν ντε Μποβουάρ, την Άννα Φρανκ και την Τζέιν Γκούντολ. Την εικονογράφηση κάθε βιβλίου υπογράφει διαφορετικός εικονογράφος κάθε φορά.


«Τζέιν Γκούντολ της Ma Isabel Sánchez Vegara»
Εικονογράφηση: Beatrice Cerocchi 
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών
Σελίδες: 40 · Σχήμα: 19,5Χ24 · Σκληρό εξώφυλλο
Τιμή: 10,99 €
Το αγαπημένο παιχνίδι της μικρής Τζέιν ήταν ένας λούτρινος χιμπαντζής που τον κρατούσε αγκαλιά όταν ονειρευόταν να ταξιδέψει στην Αφρική. Με την πρώτη ευκαιρία έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και έζησε για πολλά χρόνια μαζί με τους χιμπατζήδες, μελετώντας και αναλύοντας τον τρόπο ζωής τους. Κατάφερε έτσι να γίνει διάσημη για την πρωτοποριακή ερευνητική της προσέγγιση και σήμερα ευαισθητοποιεί το κοινό σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία του πλανήτη.


«Άννα Φρανκ  της Ma Isabel Sánchez Vegara»
Εικονογράφηση: Sveta Dorosheva  
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών
Σελίδες: 40 · Σχήμα: 19,5Χ24 · Σκληρό εξώφυλλο
Τιμή: 10,99 €
Η Άννα Φρανκ ήταν μια μικρή Γερμανίδα εβραϊκής καταγωγής, η οποία έζησε για πολλά χρόνια κρυμμένη μαζί με την οικογένειά της προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη από τους ναζί. Το ημερολόγιο όπου κατέγραψε τις σκέψεις της όσο ζούσε μυστικά σε ένα πατάρι, δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και έδωσε φωνή στα χιλιάδες παιδιά που πέθαναν στη διάρκεια του ναζιστικού ολοκαυτώματος. Έτσι πραγματοποιήθηκε το όνειρο της μικρής Άννας, που έγινε τελικά μια διάσημη συγγραφέας.


«Σιμόν ντε Μποβουάρ  της  Ma Isabel Sánchez Vegara»
Εικονογράφηση: Christine Roussey
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών
Σελίδες: 40 · Σχήμα: 19,5Χ24 · Σκληρό εξώφυλλο
Τιμή: 10,99 €
Η μικρή Σιμόν «Τόσο πολύ αγαπούσε τα βιβλία, που ο μπαμπάς της έλεγε για αστείο αγορίστικο μυαλό πως είχε αντί για γυναικείο»! Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ζωή της διάσημης φιλοσόφου, συγγραφέως και φεμινίστριας, που γεννήθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα στο Παρίσι, και μας έμαθε «πως όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε ίσοι και πως οι επιλογές μας και όσα αποφασίζουμε, αυτά είναι που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε».


«Χάρτινα αεροπλανάκια του JIM HELMORE»
Εικονογράφηση: Richard Jones
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Σελίδες: 40 · Σχήμα: 28Χ24,5 · Σκληρό εξώφυλλο
Τιμή: 11,99 €
Μια λυρική ιστορία για δύο αχώριστους φίλους που ονειρεύονται να πετάξουν.
Η Μία και ο Μπεν είναι οι καλύτεροι φίλοι. Μαζί φτιάχνουν χάρτινα αεροπλανάκια και εύχονται μια μέρα να φτιάξουν ένα αεροπλανάκι τόσο τέλειο, που να μπορεί να πετάξει ως την αντίπερα όχθη της λίμνης. Όμως η οικογένεια του Μπεν μετακομίζει μακριά... Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να παραμείνουν φίλοι και να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους;
Τα Χάρτινα αεροπλανάκια είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο μοναδικής αισθητικής, που αναδεικνύει τη δύναμη της φιλίας και της φαντασίας, χρησιμοποιώντας ένα παραδοσιακό  παιδικό παιχνίδι στη σύγχρονη εποχή μας.


«Φίλοι πάνω κάτω των ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ & ΕΜΗ ΣΙΝΗ»
Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 4+
Σελίδες: 36 · Σχήμα: 24Χ22 · Σκληρό εξώφυλλο
Τιμή: 12,50 €
Μια μπάλα γίνεται η αφορμή για να γνωριστούν οι ένοικοι μιας μεγάλης πολυκατοικίας,
 στο νέο βιβλίο που έγραψαν οι βραβευμένοι δημιουργοί Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Καθώς η μπάλα της πέφτει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, παρασύροντας στην πορεία της έναν σωρό ακόμα αντικείμενα, η μικρή Κατερίνα αρπάζει από το χέρι τον παππού της και μαζί τρέχουν για να την βρουν! Από όροφο σε όροφο οι κλειστές πόρτες ανοίγουν, αποκαλύπτοντας τον κάθε ένοικο και τον μαγικό μικρόκοσμό του. Όμως η Κατερίνα δεν είναι η μόνη που ψάχνει. καθένας από τους ενοίκους έχει χάσει και κάτι. Κάπως έτσι, αναζητώντας όλοι μαζί τα πράγματά τους, αυτοί οι τόσο διαφορετικοί άνθρωποι καταλήγουν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο και να συνειδητοποιήσουν πόσο κρίμα ήταν που για τόσο καιρό ζούσαν τόσο κοντά, κι όμως τόσο μακριά… 
Το αγαπημένο δίδυμο Αγγέλου-Σίνη επιστρέφει με μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία, την αποξένωση των μεγαλουπόλεων, τον παιδικό αυθορμητισμό αλλά και τη διαφορετικότητα. Οι φωτεινές εικόνες της Σοφίας Τουλιάτου μοιάζουν με σκηνές από θεατρική παράσταση σε ένα βιβλίο που θα φέρει τα πάνω κάτω!