Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

15 λόγοι που θα σε πείσουν να σε καλοπιάνεις κάθε μέρα…


Γράφει η Βάσω Φατούρου


Ανήκεις κι εσύ στην κάστα των ανθρώπων που αφήνουν...
τον εαυτό τους τελευταίο έτσι; Όλα τα άλλα έχουν προτεραιότητα εκτός από εσένα! Ε όχι, ήρθε ο καιρός να αλλάξεις αυτό το μοτίβο. Γιατί; Διάβασε παρακάτω και άλλαξε τις προτεραιότητές σου σήμερα κιόλας!
Σημαντική διευκρίνιση: Τι σημαίνει «καλοπιάνω τον εαυτό μου»; Σημαίνει ότι τον φροντίζεις, ότι τον περιποιείσαι, τον θρέφεις σωστά, τον χαλαρώνεις, τον γυμνάζεις, τον ταξιδεύεις… τον προσέχεις!
Τα οφέλη; Πολλά!
Καλύτερος ύπνος: Με τον οργανισμό περιποιημένο, ο ύπνος είναι ήρεμος, χωρίς διακοπές, με λιγότερους εφιάλτες και ελαφύ ξύπνημα. Ο καλύτερος ύπνος είναι το σκαλοπάτι για καλύτερη έναρξη της επόμενης ημέρας.
Καλύτερο αμυντικό σύστημα: Η άμυνα του οργανισμού μας ενισχύεται με τη σωστή διατροφή και την ψυχολογική ηρεμία. Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα με ανισόρροπη ψυχολογία, τείνουν να μειώνουν την απόδοση του αμυντικού τους συστήματος.
Καλύτερη διάθεση και ποιότητα σκέψεων: Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, κάνεις φίλη σου την αισιοδοξία.
Καλύτερη φυσική κατάσταση: Γυμνάζεσαι και προτιμάς την υγιεινή διατροφή, οπότε η φυσική σου κατάσταση.. φυσάει!
Καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις: Αν τα πας καλά με τον εαυτό σου, τα πας καλά και με τους άλλους (ενώ δεν ισχύει το ανάποδο).
Καλύτερη απόδοση στη δουλειά σου: Ισορροπία και αυτοεκτίμηση – είναι δύο χαρακτηριστικά που σε κάνουν την τέλεια συνάδελφο.
Πιο προσεγμένη εμφάνιση: Δε γίνεται να αγαπάς τον εαυτό σου και να βγαίνεις έξω απεριποίητη!
Καθαρότερο και πιο λαμπερό δέρμα: Η περιποίηση στο σπίτι, ή μια επίσκεψη σε ινστιτούτο ομορφιάς, σε συνδιασμό με τη σωστή διατροφή, συμβάλλουν στο φωτεινό δέρμα.
Συνειδητοποίηση του τι αξίζεις: Καλοπιάνεις τον εαυτό σου, σημαίνει ότι τον εκτιμάς και του προσφέρεις όλα αυτά που του αναλογούν.
Περισσότερη όρεξη για ζωή: Όταν ζεις όμορφα μέσα σου, ζεις όμορφα και έξω σου. Και μια όμορφη ζωή δεν είναι ποτέ αρκετή, πάντα ζητάς το παραπάνω!
Συνεχής διάθεση για στοχοθεσία: Η αισιοδοξία που σε διακατέχει σε κάνει εκπρόσωπο της στοχοθεσίας, έχεις πάντα διάθεση για νέους στόχους και όνειρα.
Μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση: Άτομα που δεν έχουν χτίσει την αυτοεκτίμησή τους, τείνουν να αφήνονται στην τελευταία σειρά της προτεραιότητας. Με αποτέλεσμα να μένουν πάντα παραπονεμένοι.
Καταπολέμηση πονοκεφάλων: Σωστός ύπνος, γυμναστική, πλούσια διατροφή – πολεμούν πανηγυρικά τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.
Αποφυγή ψυχοσωματικών νοσημάτων και χρόνιου στρες: Αν δεν προσέχεις τον εαυτό σου, αυτοί οι δύο εχθροί παραμονεύουν και εν τέλει επικρατούν.
Μεγαλύτερη αγάπη για αυτό που είσαι: ‘Οταν σε φροντίζεις, ταυτόχρονα σε ανακαλύπτεις. Και έτσι, σε αγαπάς περισσότερο και αυθεντικά.
Αν δε φροντίσεις εσύ τον εαυτό σου, ποιος θα σε φροντίσει καλύτερα; (tsemperlidou.gr)