Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Tα e-books χάνουν έδαφος...



Και ξανά προς τη δόξα τραβούν τα έντυπα βιβλία, καθώς μπορεί ο ανταγωνισμός με τα e-books να ήταν μεγάλος, ωστόσο φαίνεται ότι ο κόσμος δεν είναι ακόμη έτοιμος να…

κάψει τα βιβλία του και να κάνει στροφή στο ηλεκτρονικό διάβασμα. Αν και οι πωλήσεις των e-books ήταν αρχικά ενθαρρυντικές για τις τεχνολογικές εταιρείες, τελικά οι αναγνώστες προτιμούν το παραδοσιακό βιβλίο. 
Αρκετά χρόνια μετά το Kindle e-reader της Amazon, τις προβλέψεις για το «θάνατο» του έντυπου βιβλίου, τις συζητήσεις για τα audio books, μια έρευνα της Pew Research Center ήρθε να ρίξει φως στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο αριθμός των ενηλίκων που έχουν ένα e-book αυξήθηκε από το 16% στο 23%. Ωστόσο, το 89% των «παραδοσιακών» αναγνωστών απάντησε ότι είχε διαβάσει τουλάχιστον ένα έντυπο βιβλίο σε διάστημα 12 μηνών, ενώ το 30% δήλωσε ότι δεν έχει διαβάσει ποτέ του ένα e-book τη χρονιά που πέρασε.
Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι στις ΗΠΑ οι πωλήσεις των e-book σημείωσαν πτώση το 2012 κατά 34%, ενώ έρευαν της Bowker Market έδειξε ότι μόλις το 16% των Αμερικανών αγόρασε ένα e-book και το 59% «δεν έχει ενδιαφέρον» να αγοράσει ένα… (attikipress)