Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μέχρι και τα μαλλιά μας ανακυκλώνονται!!!



Μπορούν να ανακυκλωθούν τα μαλλιά μας; Κι όμως ναι! Ίσως όχι πάντα με τους τρόπους ανακύκλωσης που φανταζόμαστε, αλλά σημασία έχει ότι...

τίποτα δεν πάει χαμένο από... φυσικούς πόρους.
Ας δούμε πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι τρίχες της κεφαλής μας με θετικό οικολογικό αντίκτυπο
Περούκες
Το πρώτο που θα σκεφτούν όλοι είναι πως οι άχρηστες πλέον τρίχες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή περούκας. Με τον τρόπο αυτό κατασκευάζονται καλαίσθητες περούκες από φυσικά μαλλιά.
Μπορεί ωστόσο να χρειαστεί αρκετή ποσότητα για να φτιάξετε μια ολόκληρη περούκα.
Στο εξωτερικό μπορείτε ακόμα και να δωρίσετε τα μαλλιά σας σε ΜΚΟ για παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο, αναιμία ή άλλες ασθένειες με σκοπό να κατασκευάσουν φυσικές περούκες. Η πιο γνωστή ΜΚΟ που αναλαμβάνει αυτό είναι το Little Princesses Trust στην Αγγλία ενώ ξεχωρίζουν και οι Wigs That Make U Smile και Wigs for Kids στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια ανέξοδη δωρεά, δίνοντας χαμόγελο σε ένα μικρό μαχητή της ζωής.
Συλλέκτες ελαίων
Ο τίτλος προκαλεί έκπληξη. Η ιδέα ήταν του Αμερικάνου κομμωτή, Phil McCrory. Το μαλλί είναι γνωστό πως λαδώνει και για το λόγο αυτό το λούζουμε συχνά. Η ιδέα του λοιπόν ήταν να κατασκευάσει μικρά λιμενοφράγματα που θα περιέχουν μαλλί από το κομμωτήριό του για να τραβήξουν μέρος των πετραιλεοκηλίδων από τον υδροφόρο ορίζοντα. Η ιδέα του αυτή πλέον εφαρμόζεται για τον καθαρισμό θαλασσών ή λιμνών με πρόβλημα μόλυνσης από πετρελαιοκηλίδες με το όνομα Ottimat
Χρήση στη γεωργία
Τα κομμένα μαλλιά μπορεί να ανακυκλωθούν και να χρησιμοποιηθούν για ενίσχυση της γεωργικής παραγωγής. Πλέον κατασκευάζεται ένα είδος μικρών μοκετών που μπαίνουν στο έδαφος, λειτουργώντας ως ζιζανιοκτόνο και λίπασμα μαζί.
Τα συγκεκριμένα προϊόντα διατηρούν την υγρασία τους και ενισχύουν την ανάπτυξη των φυτών λόγω των πρωτεϊνών που περιέχει η ανθρώπινη τρίχα. Ακόμη και απλώνοντας στον κήπο σας κομμένα μαλλιά, χωρίς τέτοια προϊόντα μπορείτε από μόνοι σας να ενισχύσετε την παραγωγή σας λόγω των πρωτεϊνών και του ασβεστίου.
Κατασκευή προϊόντων
Το 2006 ο τότε κομμωτής και μέλος της ερευνητικής ομάδας του London South Bank University, Ronald Thompson κατασκεύασε καρέκλα από ανθρώπινα μαλλιά. Στην αρχή πολλοί ήταν αυτοί που σοκαρίστηκαν από την κατασκευή. Τα οφέλη της όμως ήταν αρκετά. Εκτός τους οτι είναι ευέλικτη, ανθεκτική στη φωτιά και αδιάβροχη ξεχωριστή σημασία έχει πως δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα υλικό που θα μπορούσε να μολύνει το περιβάλλον... (news24gr)