Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Λικέρ κεράσι, δωρεάν!!!



Είναι ίσως το μοναδικό ποτό που σου επιτρέπει με το καλημέρα να πεις στον άλλο να βάλει το χέρι στην τσέπη και να...

σε κεράσει!
Έτσι δεν έλεγε ο γύφτος; «Κεράσει εσύ σήμερα,  κεράσει εγώ αύριο»!
Και επειδή κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά σου να κεράσεις, κάνε από τώρα τα κουμάντα σου, με μια συνταγή κερασμένη από μας…
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
1 κιλό κεράσια με χαμηλή τιμή, ξέρεις από τη λαϊκή μετά τις 2:00’
1 λίτρο κονιάκ από το μπακάλικο της γειτονιάς
2 χούφτες γεμάτες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας από το σου- μού
3 γαρίφαλα από το ίδιο ράφι και
2 αποστειρωμένα μπουκάλια, από το φαρμακείο!
Αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια με τη φουρκέτα της μαμάς από τα μπικουτί, μαζεύοντας τα ζουμιά που στάζουν μέσα σε μια κατσαρόλα.
Βάζουμε στρώσεις τα κεράσια με τη ζάχαρη, ρίχνουμε και τα ζουμιά καθώς τίποτα δεν πάει χαμένο, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε  για μία νύχτα στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σιρόπι πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στα μπουκάλια που κλείνουν αεροστεγώς. Μιλάμε για βαμμένες χημικές ενώσεις…
Προσθέτουμε το κονιάκ και τα μυρωδικά και σφραγίζουμε τα μπουκάλια.
Στη συνέχεια τα αφήνουμε  κρυμμένα σε σκοτεινό σημείο για ένα μήνα και κάπου -κάπου τα κουνάμε… πάνω κάτω, για να ανακατευτούν.
Μετά το πέρας του μήνα σουρώνουμε δύο φορές το λικέρ σε φίλτρο του καφέ και το διατηρούμε παγωμένο στο ψυγείο…
Άντε στην υγειά μας και σειρά σου να κεράσεις!
Ανήθικες… συνταγές γεύσης