Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αρχαία Ολυμπία: Συνελήφθησαν οι ληστές του Μουσείου!!!



Τρία άτομα που εμπλέκονται στη μεγάλη ληστεία του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας...


συνέλαβαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και έφτασαν στα ίχνη των δραστών. Η ΕΛ.ΑΣ είχε οργανώσει μεγάλη επιχείρηση και έδρασε κάτω από άκρα μυστικότητα και τελικά επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις από την ημέρα της ληστείας πως οι δράστες δεν είχαν απομακρυνθεί από το σημείο, αλλά περίμεναν να κοπάσει η αναζήτηση των αρχών.
Από τα έως τώρα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία τα περισσότερα από τα κλοπιμαία έχουν ταυτοποιηθεί.
Υπενθυμίζεται πως όλα είχαν συμβεί στις 7.30 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου του 2012 όταν δύο κουκουλοφόροι ληστές εισέβαλαν στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Εκεί υπό την απειλή όπλου έδεσαν και φίμωσαν τη φύλακα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στις προθήκες αφού άρπαξαν 65 με 68 εκθέματα από πέντε προθήκες, διέφυγαν πεζοί.
Στην περιοχή του Κοσκινά σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κρυμμένα τα περισσότερα από τα κλοπιμαία και ένας από τους δράστες φέρεται να είχε σχέση ή να διέμενε στην περιοχή. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν θαμένα και τα περισσότερα από τα κλοπιμαίμα κυρίως τα χάλκινα ειδώλια που όπως είχε αναφερθεί δεν ήταν σημαντικής αξίας για αρχαιοκάπηλους αφού υπάρχουν χιλιάδες, ενώ το σημαντικότερο από τα κλοπιμαία ήταν το χρυσό δαχτυλίδι. 
Χθες το βράδυ αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στην Πάτρα ξεκίνησαν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των κλοπιμαίων και κυρίως του χρυσού σφραγιδόλιθου. Έτσι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών μέσα στη νύχτα ειδοποίησαν της προϊσταμένη της Ζ' ΕΠΚΑ κα Χατζή και μετά απο λίγη ώρα έφτασαν με το δαχτυλίδι για την ταυτοποίησή του... (ilialive)