Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

«Η ναυμαχία της Σαλαμίνας» του Φίλιππου Μανδηλαρά… στην προθήκη της αυλής μας!



Ένας νέος τίτλος από τον Φίλιππο Μανδηλαρά...
«Η ναυμαχία της Σαλαμίνας», έρχεται να προσθέσει στην επιτυχημένη σειρά «Η πρώτη μου ιστορία» από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, για παιδιά από 5 ετών και πάνω.  Επίκαιρο λόγω της επετείου, το 2021, των 2500 χρόνων από τη ναυμαχία που άλλαξε τη ροή της Ιστορίας.
Η ναυμαχία της Σαλαμίνας γραμμένη σε απλά στιχάκια με ξεκάθαρο νόημα από τον Φίλιππο Μανδηλαρά, ώστε να γίνεται κατανοητή η σημασία της από τα μικρά παιδιά και πολύχρωμη εικονογράφηση από τη Ναταλία Καπατσούλια.
Εκεί όπου σήμερα βλέπεις μόνο ναυπηγεία και γερανούς πανύψηλους να σηκώνουνε κοντέινερ από πλοία, σε μια λωρίδα θάλασσας που ’ναι στενή και ταραγμένη, ο στόλος των Ελλήνων τον Περσικό προσμένει.
…με πολύχρωμη, ανάλαφρη και χιουμοριστική εικονογράφηση από τη Ναταλία Καπατσούλια.

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:
Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο εδώ:

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997, είτε ως συγγραφέας είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων. Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, έχει βραβευτεί κάποιες φορές κι εξακολουθεί να γνωρίζει την αγάπη των παιδιών κάθε φορά που παρουσιάζει κάποιο βιβλίο του. Τα βιβλία των σειρών «Η πρώτη μου Μυθολογία» και «Η πρώτη μου Ιστορία» έχουν αγκαλιαστεί όσο λίγα από παιδιά και γονείς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια, που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν την έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε οτι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα: Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν. Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους) το ποδήλατο, η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.