Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Μαντάμ… λεκιάστηκα!

Καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε «μικροπροβληματάκια» καθαριότητας μέσα στο σπίτι που μας πανικοβάλουν μερικές φορές… χωρίς χρόνο και κόπο, με πρακτικές και οικονομικές λύσεις θα λύσουμε αυτά τα «προβληματάκια»…
Και έτσι λοιπόν συνεχίζουμε…
·         Αντίο άλατα και πουρί στην τουαλέτα…
Ρίξτε κάποιο αναψυκτικό τύπου “cola”, αφήστε για λίγα λεπτά και τραβήξτε το καζανάκι.  Μια μεγάλη έκπληξη σας περιμένει… τέλος τα άλατα και τα στίγματα!
·         Σκόρος στην ντουλάπα;
Όλοι ξέρουμε για τη λεβάντα ότι κάνει θαύματα… αν δεν έχετε μπορείτε να κρεμάσετε φύλλα δάφνης, κόκκους από πιπέρι ή δεντρολίβανο, μέσα σε σακουλάκια φυσικά!!! Και πείτε bye- bye στο σκόρο…
·         Χρησιμοποιείται λακ;
Αν ναι και σας λέκιασε τον καθρέφτη πάρτε λίγο ασετόν και θα καθαρίσει αμέσως.
·         Καθαρά υφασμάτινα αμπαζούρ
Τρίψτε τα με μια μαλακή βούρτσα βουτηγμένα σε κρύα σαπουνάδα. Ξεβγάλατε τα με τον ίδιο τρόπο και αφήστε τα να στεγνώσουν σε ζεστό χώρο χωρίς υγρασία.
·         Σπίτι με άρωμα βανίλιας
Ρουφήξτε με τη σκούπα σας δυο δόσεις βανίλια (αυτή που χρησιμοποιείται για τα γλυκά) και μετά σκουπίστε όλο το σπίτι…
·         Έσταξε κερί στο χαλί σας;
Το τοποθετήστε πάνω στο κερί λίγο πάγο και αφού σφίξει τοποθετήστε πάνω μια χάρτινη σακούλα λαχανικών ή ένα κομμάτι εφημερίδα και σιδερώστε με ζεστό – όχι καυτό- σίδερο.

·         Έπεσε κόκκινο κρασί στο χαλί σας;
Τι δύσκολος λεκές Θεέ μου… ρίξτε πάνω στο λεκέ αλάτι ή μαγειρική σόδα και αφήστε να δράσει έως απορροφηθεί ο λεκές. Στη συνέχεια σκουπίστε με την λεκτική σκούπα και ο λεκές εξαφανίστηκε!
Επίσης μια άλλη λύση είναι να τρίψετε το λεκέ με αφρό ξυρίσματος κι έπειτα να ξεπλύνετε με μπόλικο νερό.
·         Τσίχλα στο χαλί;
Χρησιμοποιούμε το γνωστό παγάκι το θαυματουργό! Μόλις σκληρύνει η τσίχλα το ξεκολλάμε με ένα μαχαίρι. Σε περίπτωση που δεν φύγει η τσίχλα τελείως, αφαιρέστε τα απομεινάρια με ασετόν.
·         Στάζει το κερί…
Κερί θα μου πείτε δεν είναι τι θα κάνει… μερικά κεριά όμως προστάζουν… σε αυτή την περίπτωση βουτήξτε το κερί πριν το χρησιμοποιήσετε σε νερό και αλάτι.
·         Ξύλινα έπιπλα σαν καινούρια
Φτιάξτε ένα διάλυμα 2/3 του ποτηριού ελαιόλαδο και 1/3 λεμόνι. Ραντίστε ένα πανάκι με αυτό το διάλυμα και τα έπιπλα σας θα λάμψουν! Επίσης μπορείτε να φτιάξετε  κρύο τσάι και με ένα πάλι πανάκι να τα καθαρίσετε.
«Η καλή νοικοκυρά»