Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Στειλιάρια και γύφτικα σκεπάρνια

Στειλιάρι, μακρύ ξύλο που χρησιμεύει ως λαβή ή μοχλός σε διάφορα εργαλεία, ξύλινο ραβδί, ρόπαλο και στη ζωή μας, ο άξεστος άνθρωπος!
Όσο για τα γύφτικα σκεπάρνια, δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για αποσβολωμένα άτομα, για άβουλα πλάσματα που άγονται και φέρονται με τις ορέξεις των άλλων!

Το άσχημο λοιπόν στη σημερινή κοινωνία είναι ότι υπάρχουν πολλοί με τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν δυστυχώς ακόμα άνθρωποι που ζούνε στον κόσμο τους, που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και με την ηλιθιότητα τους και τη βλακεία που τους διακρίνει, μας σκάβουν το λάκκο, μας γυρίζουν πίσω…
Είναι αυτοί που κλέβοντας χρόνια το δημόσιο ή όλους εμάς έχουν φτιάξει μια άλφα περιουσία, είναι αυτοί που τα βρήκαν όλα έτοιμα και δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, είναι αυτοί που λόγω IQ ραδικιού νομίζουν ότι με τη θέση που έχουν κινούν τα νήματα της εξουσίας, είναι τέλος αυτοί που τα γνωρίζουν όλα και στην ουσία δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα!
Αυτοί λοιπόν είναι τα στειλιάρια που από το πρωί που ξυπνάνε, μέχρι το βράδυ που θα πάνε να σβερκωθούνε κάνουν τ’ αδύνατα δυνατά ώστε να χάσουμε τα πάντα. Από ηθικές αξίες, ανθρωπιά, συναισθήματα, μέχρι και τον ύπνο μας.
Είναι αυτοί που αδιαφορούν για το ότι κάποιοι συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη δουλειά τους, δεν μπορούν να προσφέρουν το ελάχιστο στα παιδιά τους, αδυνατούν στο άψε σβήσε να σηκώσουν ξανά το κεφάλι, είναι αυτοί που γελάνε και ειρωνεύονται  τον πόνο του άλλου!
Είναι δυστυχώς εκείνοι που τα ξέρουν όλα, κάνουν του κόσμου τις αναλύσεις πάνω στο «πτώμα» του άλλου, είναι αυτοί που με θράσος λένε «ας πεθάνουν, για να καθαρίσει ο τόπος», είναι αυτοί που γλεντούν με ό, τι θλιβερό συμβαίνει γύρω τους.
Και εμείς τι κάνουμε; Δυστυχώς τους ανεχόμαστε και με την αδιαφορία που τους δείχνουμε, τους παρατείνουμε τη ζωή της κοροϊδίας και του χλευασμού!
Ίσως όμως ήρθε η ώρα να τους απομονώσουμε, να τους βγάλουμε τελείως από τη  ζωή μας, με όποιο κόστος κι αν έχουμε, αν θέλουμε το επόμενο ξημέρωμα να μας βρει «καθαρούς» για ένα νέο ξεκίνημα, δομημένο πάνω σε νέες σταθερές βάσεις, γεμάτες αγάπη και ανθρωπιά.
Όλοι για έναν και ένας για όλους για να αναστήσουμε την ΕΛΛΑΔΑ μας αδέρφια.
Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας - Δημοσιογράφος