Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή σοκ απλήρωτου προμηθευτή των Carrefour



«Καλημέρα σας ,
Είμαι προμηθευτής των carrefour και είμαι απλήρωτος για 8 μήνες(το ίδιο ισχύει και για άλλους προμηθευτές). Έχουμε καταστραφεί από την πολιτική τους να σε πληρώνουν όποτε θέλουν και όσα θέλουν. Τώρα μάθαμε ότι εκκρεμούν και δύο αιτήσεις πτώχευσης εις βάρος των carrefour και ότι πάει να γίνει το επόμενο Aτλάντικ.
Άραγε υπάρχει κανείς αρμόδιος σε αυτό το κράτος να σταματήσει αυτή την καταστροφική πολιτική τους;
Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα μπορούν να χρηματοδοτούν οι Έλληνες παραγωγοί και οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις την ΓαλλοΟλλανδική πολυεθνική που πάει να χρεοκοπήσει στην χώρα της με πτώση τζίρου 30%, όταν και οι ίδιοι πιέζονται από το Δημόσιο για φόρους και ΦΠΑ που χρωστάνε και από τις τράπεζες που βγάζουν καθημερινά τα χωράφια, τα σπίτια και τα μηχανήματά τους σε πλειστηριασμούς...
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι παίζει η Καρφούρ με τον χρόνο ώσπου τελικά να ζητήσει την υπαγωγή της στο Αρ. 99 του πτωχευτικού νόμου, ή να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις πτωχεύσεως που έχουν κατατεθεί σε βάρος της και δικάζονται Απρίλη.
Έχει στο γενικό σχέδιό της προφανώς, το να ζητάει πίστωση χρόνου από αυτούς που χρωστάει, διότι τέλος Φλεβάρη περιμένει να πάρει στην Ευρώπη τα δύο ομολογιακά δάνεια 600.000.000 και 500.000.000 ευρώ αντίστοιχα με λήξη 2016 και 2017 για να χρηματοδοτήσει τις εκεί ζημιές της.
Πιστεύω ότι αυτό το γεγονός περιμένει, μετά δεν έχει πρόβλημα να ανακοινώσει το τέλος της Ελληνικής θυγατρικής της.... και μετά μας λένε
εμάς τους Έλληνες πονηρούς! Τι τους νοιάζει αφού πάρουν το ζεστό ομολογιακό δάνειο που θα χρησιμοποιήσουν για να χρηματοδοτήσουν τις ζημιές τους έξω, αν μετά θα αυτοκτονούν ο ένας μετά τον άλλον οι Ελληνες παραγωγοί...»


Πηγή: blog.gr