Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

«Εισιτήριο για Νάξο» στην προθήκη της αυλής μας!!!



«Υπάρχουν τόποι που αν τύχει να τους περπατήσεις...
παιδί, καλοκαίρι, με γυμνές πατούσες, εισπράττεις τη μαγική τους ενέργεια και την κρατάς για πάντα μέσα σου. Εκείνη την μοναδική αύρα που η αίσθησή της, μετουσιώνεται σε μνήμη ανεξίτηλη. Τέτοιος τόπος είναι για εμένα η Νάξος ολόκληρη και ειδικά το Φιλώτι, ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών μου. Παρότι δε γεννήθηκα σ’αυτό, έμαθα να το αγαπώ έτσι αυτόματα, απλά, όπως μαθαίνεις να κάνεις τα πρώτα σου βήματα, να ψελλίζεις τις πρώτες σου λέξεις. Είχα στο νου να γράψω για τη Νάξο κι ήμουν σίγουρη πως αρχίζοντας θα με οδηγούσε πιότερο η πυξίδα της καρδιάς παρά του μυαλού.
Οι τρεις αυτές ιστορίες εμπνευσμένες από τους ανθρώπους, τη φύση, τους ήχους, τον αέρα του Αιγαίου, τον Ζα, δεν ξέρω ειλικρινά από ποιας ηλικίας αναγνώστες θα διαβαστούν και ίσως αγαπηθούν. Εύχομαι οι περισσότεροι αναγνώστες τους να είναι παιδιά, αφού αυτά μπορούν πιο αυθόρμητα από τους μεγάλους, να τις χαρούν βιώνοντας τη δράση των ηρώων, χωρίς υποχρεωτικά να ψάχνουν για κρυμμένα νοήματα, συμβολισμούς.»

Τρεις ιστορίες εμπνευσμένες από τους ανθρώπους, τη φύση, τους ήχους, τον αέρα του Αιγαίου, τον Ζα, το Φιλώτι και ολόκληρη τη Νάξο.

Το βιβλίο «Εισιτήριο για Νάξο» της Ιωάννας Κυρίτση- Τζιώτη, σε εικόνες Ειρήνης Κύλη – Μανιού, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ.