Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

«Οι 4 1/2 φίλοι και η μυστηριώδης διάρρηξη στο σχολείο», του Γιόαχιμ Φρίντριχ στο γραφείο της Κάλλης…



«Οι 4 1/2 φίλοι και η μυστηριώδης διάρρηξη στο σχολείο»...
είναι το ένατο βιβλίο της σειράς «4½ φίλοι» του Γιόαχιμ Φρίντριχ, σε μετάφραση Ιωάννας Αγγελάκη, εικονογράφηση εξωφύλλου Κριστίν Μενάρ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
Οι 4 ½ φίλοι είναι μια υπέροχη σειρά βιβλίων περιπέτειας και μυστηρίου, για παιδιά από 8 ετών και πάνω, που τα διασκεδάζει, τους εξάπτει την φαντασία, τα φέρνει αντιμέτωπα με καταστάσεις που ίσως θα μπορούσαν να συμβούν και σ΄ αυτά…
Αυτοί οι φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.
Στο ένατο βιβλίο της σειράς προσπαθούν να λύσουν μια παράξενη υπόθεση που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο σχολείο και σε όλα τα παιδιά. Η αναταραχή οφείλεται στη μυστηριώδη διάρρηξη στο γραφείο των καθηγητών!
To παράξενο στοιχείο της υπόθεσης είναι τα αντικείμενα που επέλεξε ο κλέφτης να πάρει μαζί του: δύο βαζάκια μαρμελάδα βατόμουρο, ένα φλιτζάνι τσαγιού, ένα χρονόμετρο, δύο βιβλία και ένα τσαντάκι με καλλυντικά. Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ο Φρίντελ από την παρέα των 4½ φίλων. Και το πιο παράλογο στοιχείο; Ο άντρας που είδε ο Φρίντελ να μπαίνει κρυφά στο σχολείο την ώρα της διάρρηξης μοιάζει πολύ με τον διευθυντή του σχολείου. Είναι δυνατόν ο διευθυντής να είναι ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης;
Οι 4½ φίλοι βρίσκονται και πάλι μπροστά σε ένα συναρπαστικό μυστήριο.  Θα καταφέρουν να το λύσουν;
Καθαρός λόγος, χαρακτήρες διαφορετικοί που καταφέρνουν να συνυπάρχουν και  να συνεργάζονται για ένα σκοπό. Μέσα από την καθημερινότητα τους καλούνται να βρουν και μια λύση στο μυστήριο της διάρρηξης!
Η αφήγηση γίνετε από τον Κάλε, αυτό δίνει αμεσότητα και ταύτιση του μικρού αναγνώστη. Κάθε ήρωας έχει ένα διαφορετικό «ταλέντο» που όλοι το αξιοποιούν κατάλληλα.
Σασπένς, έξυπνη και γρήγορη πλοκή, χιούμορ, ανατροπές, εμπόδια, έρωτες… συνθέτουν ένα παιδικό μυθιστόρημα μυστήριού, για απαιτητικούς αναγνώστες που αγαπούν τη δράση, την πρωτοτυπία και το μυστήριο.

Διαβάστε ένα δείγμα:

Μπορείς να το αποκτήσεις εδώ:

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros News